Forum

REPUBLIKA SLOVERZIJA: LITERARNI NATEČAJ ZA NAJSLIKOVITEJŠO PESEM O DOMAČEM KRAJU

REPUBLIKA SLOVERZIJA: LITERARNI NATEČAJ ZA NAJSLIKOVITEJŠO PESEM O DOMAČEM KRAJU


Zveza kulturnih društev Slovenije in revija Primus vas vljudno vabita, da s pesniško besedo ovekovečite svoj domači kraj in sodelujete na literarnem natečaju Republika SloVERZija, kjer so dovoljene, pravzaprav zaželene, vse barve in vsi odtenki. Naj kraj vaših prvih korakov, besed in verzov, ki vas je izoblikoval in (usodno) zaznamoval, postane prizorišče lirskega, epskega, nostalgičnega, ideal(izira)nega, romantičnega, realističnega, futurističnega, satiričnega, komičnega, tragičnega, rimanega ali nerimanega dogajanja ..., predvsem pa kraj, v katerega se bodo bralci vedno znova vračali.

Natečajna podoba: Nevenka Flajs


Še neobjavljeno pesem, ki naj ne bo daljša od 60 verzov, pošljite vključno do 25. maja do 23:59 na e-naslov [email protected] z zadevo: Republika Sloverzija. Zaradi anonimnosti pošljite 2 dokumenta – v enem naj bo samo pesem z izbrano šifro (če vas na literarnih natečajih spremlja šifra stalnica, izberite novo!), v drugem pa izbrana šifra, ime in priimek, starost, naslov, el. naslov in telefonska številka.


Vaše anonimne sloverze bosta prebirala in ocenjevala pesnik, pisatelj in vsestranski ustvarjalec Feri Lainšček ter pesnica, tekstopiska in kantavtorica Katarina Juvančič.


Nagradni sklad:


1. nagrada: 150 evrov

2. in 3. nagrada: knjižne nagrade Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti


Vse nagrajene pesmi bodo objavljene v reviji Primus, prislužile pa si bodo tudi e-razstavo in dobile čisto pravo zvočno podobo.


 

Komentiranje je zaprto!