Sev

Dnevi se pretakajo v leto. Uradni zaznamek - pač! Za potrebe - onih potrebnih potrebe.

 

Pohotnost medijskega hranoslovja. Za kamot in za sprotno blatenje komunistov, ciganov, ilegalnih migrantov, pedrov, socialcev, novinarjev in kulturnikov.

 

Tu nekje smo - in optimistično zremo proti luči. Držav je še veliko. In mesta so še prazna. Manevrov je še mnogo. Krajevnih skupnosti še niso niti omenili. Mestne četrti pa nimajo zakonskih podlag. Neizrabljeni psevdonimi so na zalogi. Šibijo se v predalnikih. In govorijo oni - in tisti - in vnovič so številke ovira. In vse je načrtno - in reklame prodajajo laž - in cepivo, ne prime. Ko v krvnem obtoku ni obljubljenih protiteles. Z obljubami in s figami oblitimi s čokoladno, ter posipom kokosovega sladkorja udarjajo na vest. Naslanjajo se na besede, da bo vredno počakati - še naslednjih štirinajst dni. Ko bo spet zapadel sneg? Kaj pa, ko snega v nižinah nekoč ne bo več? Klimatske spremembe pa to? Na to pa ni nihče pomislil?

 

Svododa je kisik. Kisika pa zmankuje. Zemlja je gosto naselje.

 

Jaz sem imel Ostroženski...

 

Prihajam iz Ostrožnega.

Jernej Jager

Tanja Ocelić

Poslano:
05. 03. 2021 ob 14:55

Kot vedno, prav obarvana! ... lp

Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
05. 03. 2021 ob 16:24

Tanja! Obrarvana / prebarvana je v prozorno / nevtralno barvo. Predvsem pa nastavlja družbeno kritiko, kot ogledalo aktualnosti. Najlepša hvala na komentarju.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 05. 03. 2021 ob 06:40
  • Prebrano 359 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 36.16
  • Število ocen: 3

Zastavica