Amen

 In se zdani. Noč je ugasnila.

Včeraj!

 

Tega dne ni več. Ne bo ga več nazaj. Jelko Kacin se je poslavil iz mesta vladnega govorca. Odslej opravlja funkcijo koordinatorja množičnega cepljenja. V senci - iz ozadja. Še en stric iz ozadja? Je še kaj prostora tam na jugu?

 

Jazz balet na očem slišnem - in uhljem vidnem prizorišču javnega drsališča z državno koncesijo. Kilometrina mokrega - ter ledeno sluzastega cestišča - je odlična ideja za sankališče brezdomnih otrok, ter pobeglih živali.

 

Zimski čar. Po navodilih NIJZ prinaša svetlikajočo kresilo, ki bo pridala prepotreben smóter v življenje. Glas razuma. Kladvó utripa, da oglušijo demoni v nočni komódi. Meglice izvenijo. Dan izvodeni in pesek ostane. Voda odteče in novi čas je pred nami. Avanzmá se zgodi - prava zgolj enkrat. Ponosno vihram trikólor. V prsih najdem zlatnike. Jih preštevam - na glas - in jočem z občutkom. Zalučam jih v vodnjak - za srečo - za misel. In prišli bodo oni - in tisti. Rdeči, beli, modri, rumeni... Mavrično nebo ! Priča smo kontastom. In je Jezus Kristus in je Titovka. In verjetno bodo nekateri izboru nasprotovali, se kisalí, zgražali, protestirali. Upam, da se ne zgodi ulica. Verjetno bo rožnati samorog v eter spustil sočni stavčni členek. Bo! Verjamem, da bo! Ne more iz osebne osi.

 

Srečno na pot, moja pesem. Pošljem te čez planke na nizko zemljíco.

 

Spet plaćem - danes često. #Ema

Jernej Jager

Jernej Jager

Poslano:
28. 02. 2021 ob 05:32

Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
28. 02. 2021 ob 05:35
Spremenjeno:
28. 02. 2021 ob 05:36

Hvala ga. Darji Švajer, g. Vladimirju Graiću, ga. Ani Soklič, ga. Mojci Menart in g. Matevžu Šaleharju na odličnem in sila prepričljivem ter kakovostnim izborom skladbe ! Zaupam strokovni presoji in verjamem, da je izbrana pesem najboljša možnost v danem trenutku, ter v trenutnih okoliščinah, kar lahko Slovenija ponudi Evropski javnosti, ter se tako več kot dostojno predstavi na Evroviziji.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 28. 02. 2021 ob 05:24
  • Prebrano 411 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 14.63
  • Število ocen: 2

Zastavica