Semena Marihuane

Brišem prah iz svojih trudnih žuljev nastalih prejšnjo sredo, ko sem nevede pokadil ducat njih. Skoraj bi me povozil Ljubljanski mestni tranvaj proge številka I. v Grško - Rimskem slogovniku. Če bi stopil samo mišji pogled dalje bi krvavel, in mogoče bi izvenel v skorjo konopljinega kruha. Oprem se miselnosti, da sem takrat tistega dne zdravil srčno razjedo zaradi pritiska, ker atidekubitusne blazine okoli srčnega spodbujevalnika nisem uporabljal.

 

Dnevni horoskop za astrološko znamenje C.A. se bere takole :

 

"Semena Marihuane posipavajo na sedežu Evropskega parlamenta. Članstvo politične grupacije oddelka sekcije za socialno - liberalni razvoj podpira redno uporabo krokodiljih smehljajev zadetosti."

 

Čakam trenutek, ko bomo kot država ponovno prevzeli denarno valuto Tolar. Takrat si bom na piedestalu ročno žganem iz kosovnih členkov zahrbne vrste nacionalnih barv v Grško - Rimskem slogu v obtočila vbrizgal pozlačene bojne metke. Šlo bo za pravo municijo vbrizganih kapljic ljubeznivih pogledov. Šlo bo za kričeče lebdenje golobice, ki v srčici svojega gnilega petja skivoma nosi podganji izvir rečnih pritokov reke Savinje. Zastonj bom delil cigaretne ogorke drevoredom in risal jim bom nasmehe ogrete z avokadovimi semeni.

 

Rumenaste pege, sončijo izgorele dušične enote osebnoste zrelosti. Čajnik pocinkan kot kavni avtomat, ki ti ponudi mačje iztrebke, za dnevno dozo hranilnih vrednostnih papirjev. V njih zavita so semena Marihuane.

 

Ko doživiš trenutek, ko čas diha drug jezikovnik, in ko pogledaš na podstrešo okence, ki razbija v slogu skladbe, ki je nikoli sam ne bi poslal na festival "Slovenska Polka in Valček."

 

Ko ostanejo zgolj labodji ledolomilci v sijočem vodnem izviru indujstrijsko ustvarjenega jezera, v katerega se dnevno izliiva tona njih - vbrizgalcev pozlačenih bojnih metkov in municija onih.

 

Ko bom zadet ležečih oči oblečen v pepelnato oblogo ležal na Celjskem zemlju, bom pod lopatico občutil izrabljena semena Marihuane. Brisal prah bom iz svojih trudnih žuljev, nastalih prejšnjo sredo, ko sem nevedoma pokadil ducat njih. Ko bom zadet se bom zavedal, pomena dihalne stiske v maternici, ter apgarjeve lestvice ob porodu, ter njene ocene, ki je padla name, ter pripada meni. 

Jernej Jager

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 29. 01. 2021 ob 07:00
  • Prebrano 375 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 17.27
  • Število ocen: 2

Zastavica