Forum

RAZPIS ZA ZBORNIK RUKOPISI 44

RAZPIS ZA ZBORNIK RUKOPISI 44 

 

Mladinski center v Pančevu (Dom omladine Pančevo) vabi k 44. razpisu za Zbornik poezije in kratke proze mladih s prostora nekdanje Jugoslavije – Rukopisi 44

 

Udeležijo se ga lahko vsi, stari od 15 do 30 let, ki pišejo v jezikih nekdanje Jugoslavije kot tudi v jezikih nacionalnih manjšin v Republiki Srbiji. 

 

Razpis je odprt do 21. februarja 2021

 

Na razpisu lahko sodelujete s poezijo in/ali kratko prozo. Pošljite do 3 pesmi in/ali 3 kratke zgodbe: pesmi dolge do 2, zgodbe pa do 3 strani (za zgodbe do 7.000 znakov, velikost pisave 12), podpisane s polnim imenom in priimkom, letnico rojstva, hišnim naslovom (državljanstvom, če avtor živi v tujini), telefonsko številko in e-poštnim naslovom. Prosimo vas, da podatke napišete tako v besedilu e-pošte kot tudi na začetku datoteke s svojimi deli ter da pesmi oziroma zgodbe pošljete v enem samem Wordovem dokumentu, ne kompresirano (ZIP, RAR ipd.) in brez zunanjih povezav. Nenazadnje prosimo, da upoštevate zapis šumnikov in pravopisna pravila. 

 

E-poštni naslov za pošiljanje vaših del je: [email protected]

 

Mladinski center Pančevo priporoča pošiljanje prek e-pošte, navadno pošto pa le, če ni druge možnosti. V tem primeru je naslov: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (z opombo »za Rukopise 44«). 

 

Avtorje prosimo, da spoštujejo pravila razpisa in rok za pošiljanje del. 

 

Rukopisi 44 bodo natisnjeni v začetku maja letos, nato pa je načrtovana tudi promocija oziroma tridnevni festival v Pančevu (če bo to le možno glede na epidemiološko situacijo). Avtorjem iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Makedonije in Črne gore, ki se ne bodo mogli udeležiti promocije zbornika, bomo avtorske izvode poslali po pošti. 

 

Za dodatne informacije obiščite www.domomladinepancevo.rs 

 

Srečno! 

rukopisi40_1.jpg

 

Komentiranje je zaprto!