Forum

Literarni natečaj za najboljše pismo novoletnih zaobljub

Zveza kulturnih društev Slovenije in revija Primus vas v sodelovanju z JSKD – Območno izpostavo Ljubljana vljudno vabita k udeležbi na literarnem natečaju Drugo leto bo (moj) svet drugačen, kjer se boste zaobljubili (literaturi). Zakaj? Ker so edina stalnica v življenju spremembe. Po eni strani se jih bojimo, po drugi pa si jih – letos še toliko bolj – želimo. In čeprav bijemo začasni boj s štirimi stenami, lahko k spremembam na bolje doprinesete tudi sami. Kako? Tako, da v obliki pisma, namenjenega drugemu, tretjemu, naravi, nadnaravnemu … in, nenazadnje, sebi, spregovorite o svoji(h) novoletni(h) zaobljubi/-ah in pripomorete k čudovitemu začetku (literarnega) leta.

Še neobjavljeno pismo, ki naj bo dolgo največ 4.000 znakov s presledki, pošljite vključno do 18. januarja do 23:59 na e-naslov [email protected] z zadevo: Novoletne zaobljube. Zaradi anonimnosti pošljite 2 dokumenta – v enem naj bo samo pismo z izbrano šifro (če vas na literarnih natečajih spremlja šifra stalnica, izberite novo!), v drugem pa izbrana šifra, ime in priimek, starost, naslov, el. naslov in telefonska številka.

Vaše anonimne stvaritve bosta v osami prebirali književnica in prevajalka Aleksandra Kocmut in pesnica in literarna kritičarka Veronika Šoster.

Več podrobnosti tukaj https://www.revijaprimus.si/2020/12/06/literarni-natecaj-za-najboljse-pismo-novoletnih-zaobljub/

Pomemben čas divja po svoje ... Pisanje rešuje

Avtorica kolaža: akademska slikarka Mojca Senegačnik

 

Komentiranje je zaprto!