Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Katarina Gomboc Čeh: Naselili smo se v tkanine / Ci siamo insediati nei tessuti

ki bo 24. 09. 2020 ob 19:30
v kraju Metelkova 8, Ljubljana

V A B I M O
V A S
V
H O S T E L  C E L I C A ,   M E T E L K O V A  8 ,  L J U B L J A N A 

 

 

Četrtek, 24. september 2020 ob 19.30

Literarni večer ob izidu pesniške zbirke Naselili smo se v tkanine / Ci siamo insediati nei tessuti Katarine Gomboc Čeh

 

Katarina Gomboc Čeh (1993), pesnica in jezikoslovka, zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2017 in avtorica pesniške zbirke Negotovosti navkljub (JSKD, 2018), je po gostovanju na literarni rezidenci v vasi Topolò-Topolove v Benečiji v sodelovanju s tamkajšnjim društvom Robida izdala dvojezično, slovensko-italijansko pesniško zbirko Naselili smo se v tkanine / Ci siamo insediati nei tessuti (Robida, 2020). Knjigo so v sodelovanju z avtorico pripravili člani društva Robida: urednica Janja Šušnjar, ilustratorka Elena Rucli, avtor spremne besede Aljaž Škrlep in Vida Rucli, ki je gostila avtorico. Pri prevajanju pesmi in besedil, vključenih v knjigo, v italijanščino je sodelovalo več prevajalk.

 

Dvojezična, slovensko-italijanska pesniška zbirka na mnogih ravneh govori o specifičnem prostoru, v katerem je nastala. Ne samo po ponotranjeni izkušnji in besedah pesnice, v katerih s posebno občutljivostjo opisuje nevidne sledi, ostale v porah in razpokah vasi, ter trčenja jezikov in njihovih ljudi, spoprijem mestnega duha s temnim gozdom in ponovno odkritje lepega v odmaknjenem, temveč tudi z dvojezično obliko ter vključenostjo ostalih sodelujočih, ki so s svojimi idejami, oblikovanjem in prevodi pripomogli h knjigi.

 

 

Naprošamo vas, da na prizorišču upoštevate ukrepe in navodila v povezavi s preprečevanjem korona virusa. Število mest je omejeno. Vstop je brezplačen. Vljudno vabljeni.

Dogodek organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.

Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana

 

Komentiranje je zaprto!