Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Tišina v motni poletni noči - pesmi in risbe: Jure Jakob in Anja Jerčič Jakob

ki bo 11. 03. 2020 ob 19:00
v kraju Metelkova 8, Ljubljana

V A B I M O
V A S
V
H O S T E L  C E L I C A ,   M E T E L K O V A  8 ,  L J U B L J A N A 

 

Sreda, 11. marec 2020 ob 19.00

Galerija Srečišče

Odprtje razstave:

 

Tišina v motni poletni noči

pesmi in risbe: Jure Jakob in Anja Jerčič Jakob

 

Galerija Srečišče gosti vrhunska slovenska ustvarjalca. Pesnik Jure Jakob prihaja s knjigo izbranih pesmi, akademska slikarka Anja Jerčič Jakob z izborom risb. Sta dvakrat skupaj: Anjine risbe kot del Juretove knjige, Juretove pesmi kot del Anjine razstave. Poezija, ki skuša iz razmeroma enostavne, prepoznavne denotativne ravni na čim manj vsiljiv način priklicati svet, ki je onkraj besed. In podobe, ki s subtilnim sopostavljanjem enostavnih likov in tekstur prestavljajo onkraj vidnega, v vprašljivo, skrivnostno krhkost in nedorečenost človeškega bivanja. Glas in črta. Tišina in čistina. 

Anja Jerčič Jakob (1975) je diplomantka ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je končala magisterij iz slikarstva in magisterij iz grafike. Kot docentka za slikanje je zaposlena na Oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete v Ljubljani. S svojimi slikami je zastopana v številnih javnih zbirkah. Redno razstavlja. Zadnja leta se uveljavlja tudi kot knjižna ilustratorka.

Jure Jakob (1977) je avtor petih pesniških zbirk, knjige esejev in treh pesniških slikanic za otroke.  Prejemnik nagrade Prešernovega sklada, Rožančeve nagrade, kritiškega sita in zlate ptice.

 

V torek zvečer ste vabljeni na odprtje Anjine razstave in Juretovo branje. 

 

Razstava bo odprta do 3. aprila 2020.

 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
13. 03. 2020 ob 13:31
Spremenjeno:
13. 03. 2020 ob 12:31

Dogodek je prestavljen.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!