Forum

Bili smo v Radovljici

Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica, 4. 2. 2020, ob 19.30

 

Večer "mokrocvetečih rožc poezije" (napovedoval je Prešernov dan) smo po toplem pozdravnem nagovoru direktorice radovljiške knjižnice Božene Kolman Finžgar pričeli s spominom na Andrejko Jereb in Vesno Španić ter njunima pesmima Priprošnja in Krijesnice.

V avtorsko branje smo zdrsnili po uglasbljenem prevodu Lidije Brezavšček Naj bo karkoli (Madredeus, Haja o que houver), ki ga je ustvaril, zapel in spremljal na kitari Gregor Markič.

Na odru so se v parih zvrstili Pesem si avtorice in avtorji;  Lidija Brezavšček in Saša Slavković sta prepletala pesmi iz svojih pesniških zbirk, sledili sta  Majda Kočar in Felicita Medved z občutenim branjem.

Gregor Markič je predstavil uglasbljeno Apokalipso Marije Praprotnik Kranjec, za tem sta na rdeče stole sedla Drago Papler, za katerega je bil to prvi javni pesniški nastop in Bernarda Mrak Kosel, ki bo marca prav tu predstavila svojo zbirko Zbrane pod črto. Pesmi Marije Praprotnik Kranjec je bral Branko Pirih,  skrbnik portala Gregor Grešak pa je prebiral svoje kar iz telefona.

Gregor Markič je odigral Irenino Spet dišijo šmarnice in napovedal zadnji nastopajoči par, ki se je tudi odločil za menjajoče se branje: Ireno P. Beguš in Milana Žnideriča. Iz Pesem si 2019, o katerem sem povedala nekaj besed, sem brala še jaz in po uglasbitvi Milanove pesmi račun št. 2323 smo se vsi pridružili glasbeniku na odru ter se po finalni pesmi O ti moj Bog skupaj z Gregorjem Markičem priklonili publiki, ki je bila zelo prijetna in sprejemajoča.

Direktorica knjižnice  se nam je zahvalila za nastop z dišečimi čaji, še posebej Lidiji Brezavšček, ki je organizirala nastop. Po prireditvi smo si prigovarjali, da bi bilo imenitno, če se kmalu zberemo še na kakem drugem koncu naše dežele.

Hvala vsem, ki ste predstavili koščke svojih poetičnih svetov in posvetili svoj čas Pesem si druženju v Radovljici.

 Pesem si Radovljica

 

Komentiranje je zaprto!