Forum

RAZPIS ZA ZBORNIK RUKOPISI 43

RAZPIS ZA ZBORNIK RUKOPISI 43

 
Mladinski center v Pančevu (Dom omladine Pančevo) vabi k 43. razpisu za Zbornik poezije in kratke proze mladih s prostora nekdanje Jugoslavije – Rukopisi 43. Udeležijo se ga lahko vsi, stari od 15 do 30 let, ki pišejo v jezikih nekdanje Jugoslavije kot tudi v jezikih nacionalnih manjšin v Republiki Srbiji. Razpis je odprt do 21. februarja 2020.
 
Na razpisu lahko sodelujete s poezijo in/ali kratko prozo. Pošljite do 3 pesmi in/ali 3 kratke zgodbe: pesmi dolge do 2, zgodbe pa do 3 strani (za zgodbe do 7.000 znakov, velikost pisave 12), podpisane s polnim imenom in priimkom, letnico rojstva, hišnim naslovom (državljanstvom, če avtor živi v tujini), telefonsko številko in e-poštnim naslovom. Prosimo vas, da podatke napišete tako v besedilu maila kot na začetku datoteke z deli ter da pesmi oziroma zgodbe pošljete v enem samem Word dokumentu, ne kompresirano (ZIP, RAR ipd.) in brez zunanjih povezav. Nenazadnje, prosimo, upoštevajte zapis šumnikov in pravopisna pravila. E-poštni naslov za pošiljanje vaših del je: [email protected].
 
Dom omladine Pančevo priporoča pošiljanje prek e-pošte, navadno pošto pa le, če ni druge možnosti. V tem primeru je naslov: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (z opombo »za Rukopise 43«).
 
Avtorje prosimo, da spoštujejo pravila razpisa in rok za pošiljanje del.
 
Rukopisi 43 bodo natisnjeni v začetku maja letos, v prihodnjih majskih tednih pa je načrtovana tudi promocija oziroma tridnevni festival v Pančevu. Avtorjem iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Makedonije in Črne gore, ki se ne bodo mogli udeležiti promocije zbornika, bomo avtorske izvode poslali po pošti.

Srečno!

 

 

Lep pozdrav,


področna urednica za Slovenijo,
Natalija Milovanović
 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
08. 05. 2020 ob 13:37

Prejeli smo novo sporočilo:

Spoštovani,

hvala vam, ker ste besedo o natečaju, zborniku in festivalu Rukopisi razširili med nadarjenimi mladimi ljudmi, tako da se je letos število prijav v slovenščini skoraj podvojilo! Rezultati so zunaj in zato vam pošiljam še eno obvestilo. Izvirna objava se najde tukaj, spodaj pa še v slovenščini:

IZBRANI AVTORJI RUKOPISOV 43

Tukaj so rezultati natečaja za Zbornik poezije in kratke proze mladih s prostora nekdanje Jugoslavije, Rukopisi 43, Mladinskega centra v Pančevu! V letošnjih Rukopisih 43 bo 71 avtorjev iz Srbije, Črne gore, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Severne Makedonije. Na razpis je po elektronski pošti prispelo 260 prijav in žirija v sestavi: Srđan Gagić, Miloš K. Ilić, Jasmina Topić (gl. urednica), Natalija Milovanović (Slovenija), Đoko Zdraveski (Severna Makedonija) je prebrala okoli 1000 poslanih pesmi in zgodb.

Izbrani avtorjih po državah so:
  • Hristina Petrović, Dejan Kanazir, Stefan Stanojević, Katarina Pantović, Mirko Kekić, Jelena Vujičić, Stevan Srejić, Natalija Stojičić, Viktorija Ćosić, Marija Živković Gavrilidou, Bojan Todorović, Uroš Đorović, Sara Mađar, Andrej Bjelogrlić, Jovan Veljković, Sofija Dimitrijević, Valentina Baktijarević, Ognjen Ninković, Ivana Miljković, Antonela Mik, Milica Vučković, Maša Živković, Nikola Tucakov, Uroš Đurković, Ognjen Obradović, Milica Špadijer, Martina Kuzmanović, Aleksa Nikolić, Marina Srnka, Maja Stojanac, Dragana Marković (SRBIJA); 
  • Marija Skočibušić, Josip Čekolj, Denis Ćosić, Valentina Pervan, Petra Pleše, Marko Kučan, Dora Fodor, Luka Ivković, Katarina Hamunajec, Luca Kozina, Marija Dejanović, Kristian Komorčec, Lucija Zorić, Patrik Vajs (HRVAŠKA); 
  • Vladana Perlić, Ivan Volić, Arnela Šabanović, Dženan Halilović, Nudžejma Dizdarević, Emsada Ćedić, Dino Kajević, Haris Jusufović (BIH); 
  • Andrija Rašović, Nataša Gudelj, Luka Boljević, Miloš Milačić, Milena Radević, Amar Mulabegović (ČRNA GORA); 
  • Ajda Bračič, Bine Debeljak, Veronika Šoster, Aleks Kama Devetak, Aljaž Primožič, Martin Justin (SLOVENIJA); 
  • Monika Stojanovska, Dime Danov, Bojan Stanić, Gordana Goce Baleska-Trifunoska, Rina Jankulovska (SEVERNA MAKEDONIJA).

Žirija je svoje delo letos opravljala v posebnih pogojih in se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljuje vsem, ki so poslali svoje stvaritve, kot tudi izbranim za potrpežljivost. Zaradi pandemije bolezni covid-19 bo Mladinski center v Pančevu nakdadno sporočil, kdaj bodo izbranci in izbranke lahko prejeli avtorske izvode, kajti izvedba festivala je letos še negotova. Javnost in udeleženci bodo pravočasno obveščeni, če se bo festival v neki obliki vendarle odvil.

Vse nadaljnje aktivnosti bodo dostopne na FB strani Rukopisov /@zbornik.rukopisi in spletni strani Mladinskega centra /www.domomladinepancevo.rs, novica o izbranih avtorjih pa na relevantnih spletnih straneh in portalih, ki spremljajo kulturo. Organizator in uredniška ekipa se še enkrat zahvaljujeta vsem, ki so se udeležili natečaja, izbranim pa čestita.

Založnik Rukopisov 43 in organizator dogodka je Mladinski center v Pančevu, knjiga pa se bo natisnila s podporo mesta Pančevo.

Vaša uredniško-organizacijska ekipa.


Zastavica

Komentiranje je zaprto!