Forum

RAZPIS ZA ZBORNIK RUKOPISI 43

RAZPIS ZA ZBORNIK RUKOPISI 43

 
Mladinski center v Pančevu (Dom omladine Pančevo) vabi k 43. razpisu za Zbornik poezije in kratke proze mladih s prostora nekdanje Jugoslavije – Rukopisi 43. Udeležijo se ga lahko vsi, stari od 15 do 30 let, ki pišejo v jezikih nekdanje Jugoslavije kot tudi v jezikih nacionalnih manjšin v Republiki Srbiji. Razpis je odprt do 21. februarja 2020.
 
Na razpisu lahko sodelujete s poezijo in/ali kratko prozo. Pošljite do 3 pesmi in/ali 3 kratke zgodbe: pesmi dolge do 2, zgodbe pa do 3 strani (za zgodbe do 7.000 znakov, velikost pisave 12), podpisane s polnim imenom in priimkom, letnico rojstva, hišnim naslovom (državljanstvom, če avtor živi v tujini), telefonsko številko in e-poštnim naslovom. Prosimo vas, da podatke napišete tako v besedilu maila kot na začetku datoteke z deli ter da pesmi oziroma zgodbe pošljete v enem samem Word dokumentu, ne kompresirano (ZIP, RAR ipd.) in brez zunanjih povezav. Nenazadnje, prosimo, upoštevajte zapis šumnikov in pravopisna pravila. E-poštni naslov za pošiljanje vaših del je: [email protected].
 
Dom omladine Pančevo priporoča pošiljanje prek e-pošte, navadno pošto pa le, če ni druge možnosti. V tem primeru je naslov: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (z opombo »za Rukopise 43«).
 
Avtorje prosimo, da spoštujejo pravila razpisa in rok za pošiljanje del.
 
Rukopisi 43 bodo natisnjeni v začetku maja letos, v prihodnjih majskih tednih pa je načrtovana tudi promocija oziroma tridnevni festival v Pančevu. Avtorjem iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Makedonije in Črne gore, ki se ne bodo mogli udeležiti promocije zbornika, bomo avtorske izvode poslali po pošti.

Srečno!

 

 

Lep pozdrav,


področna urednica za Slovenijo,
Natalija Milovanović
 

Komentiranje je zaprto!