Forum

Razpis: V zavetju besede 2020

JSKD in revija Mentor

V zavetju besede  2020

literarni natečaj za odrasle avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku  
Namenjen je vsem avtorjem in avtoricam, nad 30. letom starosti.

RAZPIS

BESEDILA IN SPLETNA PRIJAVA

Avtorji in avtorice lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Število poslanih prispevkov je omejeno na 5 pesmi, 7 strani proze ali 7 strani dramskega besedila. Vsak prispevek naj bo na vrhu levo nad naslovom označen s šifro avtorja, ne z avtorjevim imenom; svoje podatke pa vpišite v e-prijavo na spletni strani JSKD/literatura  - avtorjevo ime, domači naslov, letnica rojstva, starostna kategorija, elektronski naslov ter telefonska številka, poklic/izobrazba, število izdanih knjig v samozaložbi itd.

REGIJSKA SREČANJA

Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili literarno delavnico, namenjeno predvsem analizi poslanih besedil, in pogovoru o literarnem ustvarjanju nasploh ter vajam kreativnega pisanja. Šest regijskih srečanj bo JSKD pripravil s sodelovanjem območnih izpostav po Sloveniji (prijavite se na srečanje, najbližje kraju bivanja):  

petek, 29. maja 2020 – JSKD OI Jesenice (Gorenjska)

četrtek, 12. junija 2020 – JSKD OI Slovenske Konjice (Slovenske Konjice)

sobota, 13. junija 2020 – JSKD OI Logatec (Osrednja Slovenija)

petek, 4. septembra 2020 – JSKD OI Maribor (SV Slovenija)

sreda, 9. septembra 2020 – JSKD OI Krško  (Dolenjska, Bela krajina, Posavje)

petek, 25. septembra 2020 – JSKD OI Ilirska Bistrica (Primorska)

DRŽAVNO SPREMLJANJE

Med avtorji in avtoricami, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj ter bodo prejeli srebrna priznanja, bo državni selektor, publicist ter glavni urednik revije Mentor dr. AljošaHarlamov izbral pet finalistov, ki jih bomo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov. Izbor bo potekal na podlagi šifriranih besedil.

ZAKLJUČNO SREČANJE

Državno srečanje bomo pripravili z območno izpostavo JSKD Ravne na Koroškem, in sicer:
v nedeljo, 22. novembra 2020, v Kotljah
(ob jubileju 70-letnice smrti pisatelja Prežihovega Voranca).
Vse nominirane avtorje in avtorice z regijskih srečanj bomo povabili na zaključno druženje v Kotlje, kjer bo potekala literarna delavnica in pogovori o prispelih besedilih, (samo)založništvu, o  literarnem ustvarjanju nasploh. Vodil jih bo Aljoša Harlamov, ki bo zvečer na svečani prireditvi prebral utemeljitve petih najboljših besedil. V zavetju besede 2020 bomo zaključili z literarnim večerom in razglasitvijo petih finalistov (v treh starostnih kategorijah: od 30-49 let, od 50-70 let in nad 70 let) ter s podelitvijo priznanj za najboljšo samozaložniško knjigo 2019.

TEMA

Besedila za literarni natečaj V zavetju besede 2020 tematsko niso omejena, lahko pa se poleg proste tematike preizkusite v pisanju izkustvenih avtorskih besedil, ki so intimna, družbeno-kritična, reflektivna, fantazijska, izpostavljajo vse male ljudi tega sveta, ki so veliki v dejanjih in življenjski filozofiji  … Prepustite se domišljiji, igrajte se z besedami ter ustvarjajte svobodno in drzno!

ROK ZA PRIJAVO

Lektorirana in kot leposlovje oblikovana besedila pošljite do četrtka, 23. aprila 2020,  na elektronski naslov: [email protected] (Zadeva: V zavetju besede 2020 – regija, npr. V zavetju besede 2020 – Primorska). Za lažje urejanje besedil v delovnih gradivih in kasnejšem tiskanem zborniku predlagamo levo poravnavo, pisavo v velikosti 12, wordov dokument v priponki (.doc, .docx) ter oznako dokumenta Regija_Šifra_Odrasli_2020 - npr. Primorska_Žajbelj_Odrasli_2020. Svoje podatke in izbor kraja srečanja vpišite v spletno prijavo. Prijavo in prejem besedila vam bomo potrdili v najkrajšem možnem času. Kdor nima svojega elektronskega naslova, se lahko za pomoč obrne tudi na območne izpostave JSKD v bližini kraja bivanja. 

 

Več o tem in prijavnica na:

http://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/odrasli/2020/uvod_odrasli_20.htm

 

 

 

poezijaJEzaKEKCE

Poslano:
23. 12. 2019 ob 16:00

wow, kul. še ena priložnost, da sem ignoriran xD.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
23. 12. 2019 ob 16:14

Zastavica

poezijaJEzaKEKCE

Poslano:
23. 12. 2019 ob 16:44

to je za mladiče, js sm pa boomer x).

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
23. 12. 2019 ob 19:37

;)) no, do 30. leta - niso čisto vsi mladiči ;))

Zastavica

Komentiranje je zaprto!