Forum

Razpis: Sosed tvojega brega 2020

JSKD in REVIJA MENTOR

razpisujeta 42.  literarni natečaj  

SOSED TVOJEGA BREGA 2020

namenjeno avtorjem in avtoricam, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno (vsaj eno leto) bivajo v Sloveniji, pišejo pa predvsem v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini). Natečaj je namenjen vsem generacijam od 15. leta starosti.

Že več kot 40 let druženj ustvarjalnih posameznikov, ki živijo v Sloveniji,  medkulturno bogati slovenski prostor s paleto jezikov in poetik. Lani smo srečanja poglobili in pomladili z dodatnima delavnicama ter predstavitvijo natečaja v Ljubljani, v letu 2020 spet potujemo po Sloveniji in premikamo meje v glavah. Družili se bomo na belokranjskih bregovih in spoznavali kulturno bogato Metliko.

Zato vas vabimo k sodelovanju in vas prosimo še naprej, da o natečaju širite prijazno besedo ter nagovorite k udeležbi svoje sosede, znance, sorodnike, prijatelje, literate … ki bi se prepoznali kot del široke multikulturne, strpne in empatične ustvarjalne skupine pisateljev in pesnikov z vseh koncev sveta!

DRŽAVNO SREČANJE

Državno srečanje SOSED TVOJEGA BREGA 2020 bo potekalo v Metliki v soboto, 9. maja 2020, s sodelovanjem izpostave JSKD iz Metlike. Vse prijavljene avtorje in avtorice bomo povabili na dopoldanski pogovor s strokovnima spremljevalcema ter mentorjema prozne in pesniške delavnice, Zoranom Kneževićem (prejemnik nagrade za najboljši literarni prvenec za zbirko kratkih zgodb Dvoživke umirajo dvakrat) in mag. Ano Porenta (pesnica in urednica, magistrica znanosti, ustanoviteljica Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti ter glavna urednica portala www.pesem.si). Po kosilu bo sledil krajši ogled metliških kulturnih znamenitosti, druženje, izmenjava literarnih izkušenj, predstavitev novih knjig in literarna branja. Natančen program vam bomo posredovali po prijavi.

Ob 18. uri bomo imeli svečani zaključni literarni dogodek s predstavitvijo izbranih besedil v različnih jezikih, z glasbeno spremljavo ter podelitvijo priznanj vsem sodelujočim avtorjem. Izpostavili bomo dolgoletne Sosede in tudi tiste, ki se nam boste pridružili prvič. 

BESEDILA

Na natečaj lahko posredujete prozo ali dramska besedila – do 7 strani (lahko tudi odlomke daljših tekstov) ter poezijo – do 5 pesmi. Priloženi prevodi v slovenščino so zelo zaželeni, niso pa pogoj. Pričakujemo samo lektorirana in urejena besedila, ki še niso bila objavljena v knjižni obliki. Besedila naj bodo zapisana v wordu, pisava 11, leva poravnava, enojni razmik, brez dodatnih oblikovanj in fotografij. Avtorji, ki ste sodelovali na srečanju Sosed tvojega brega 2019, lahko posredujete »popravljena« oz. izboljšana besedila lanskega srečanja za objavo v zborniku 2020.

 

Več o razpisu in prijavnica:

http://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/sosed/2020/uvod.htm

 

 

Komentiranje je zaprto!