Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Pesem si 2019 v Mariboru

ki bo 28. 11. 2019 ob 19:00
v kraju Vojašniška ulica 12, Maribor

Vabimo vas na pesniški večer v Literarno hišo Maribor (Vojašniška ulica 12), naš gostitelj bo pesnik, mentor in organizator Marjan Pungartnik.

 
S svojo poezijo se bodo predstavili:
 

Gregor Grešak

Irena Holzer

Matej Krajnc

Željko Perović

Ana Porenta

Senada Smajić

Dimitrij Škrk

Helena Zemljič

 

Organizacija: ZVEZA KULTURNIH DRUŠTEV MARIBOR • JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI • OI MARIBOR • KULTURNO DRUŠTVO MARIBORSKA LITERARNA DRUŽBA

Ne ustrašite se dohoda do Literarne hiše. MOM obnavlja staro ledarno in so nam zožili in otežili dohod.

 

Več o zborniku in kako je nastajal:

Pesem si 2019 je trinajsti letni zbornik istoimenskega peseniškega poratala. Uredili so ga Luka Benedičič, Lidija Brezavšček, Ana Porenta, Sara Špelec in Helena Zemljič. Na 360 straneh je objavljena poezija preko 80 avtorjev, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Slovaške in še od kod.

Pesem si je spletni pesniški portal Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti. Namenjen je objavljanju, branju in komentiranju poezije. Pesem si ima uredništvo, ki pregleda vse objavljene pesmi in tiste, ki so po mnenju urednika presežne, jih podčrta (podčrtanke so uredniški izbor) ter zapiše kratko utemeljitev. Uredniki poleg izbora pesmi delujejo tudi mentorsko, velikokrat avtorjem svetujejo kak popravek, jih usmerijo v branje ali delavnico, za katero menijo, da bi jim koristila, bdijo nad ustrezno komunikacijo na portalu … Ob koncu vsakega letnega časa med podčrtankami nominirajo in izberejo pesmi letnega časa: pesem, kratka pesem, pesem v formi, tujejezična pesem. Te izbrane pesmi so vključene tudi v letni zbornik. Po končanem pesniškem letu (21. 3.) uredništvo izbere med vsemi letnimi objavami tudi dodatne avtorje (nominirance, tisti, ki so pustili poseben pesniški pečat …) za objavo v tiskanem zborniku. 

 

Literarna hiša Maribor

 

Komentiranje je zaprto!