Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Post FANfestum v Celju Ivana Myšková in Tatjana Jamnik

ki bo 28. 09. 2019 ob 19:00
v kraju Gledališki trg 4, Celje

sobota, 28. septembra, ob 19. uri v Celjski kulturnici

(Gledališki trg 4, Celje)

 

Živimo v času potrošniškega individualizma, v katerem človeštvo pestita duhovno siromaštvo in odrezanost od vsega sobivajočega. V krasnem novem svetu so vrednote obrnjene na glavo: sočutje in solidarnost veljata za slabost, poštenje pa za neumnost. Ljudje capljamo za korenčkom – iluzijo potrošniškega izobilja. Kopičimo odvečne stvari in služimo denar, da bi si nakopičili še več odvečnosti. Zaradi notranje slepote in gluhote nismo zmožni videti in slišati drugih, še najmanj pa sami sebe.

Češka pisateljica Ivana Myšková se bo s predavateljico Jano Šnytovo in prevajalko, letošnjo dobitnico Sovretove nagrade Tatjano Jamnik pogovarjala o stanju duha v svetu duševnih albinov in o tem, kako so nastajale zgodbe, zbrane v knjigi Bele živali so zelo pogosto gluhe (2019).

Literarnemu pogovoru bosta sledila avtorsko podpisovanje knjige.

 

Ivana Myšková (1981) je diplomirala iz kreativnega pisanja in komunikacije z mediji na Literarni akademiji Josefa Škvoreckega v Pragi, kjer je med drugim obiskovala seminar slovite pisateljice Alexandre Berkove. V letih 2007–2013 je delala kot novinarka na Češkem radiu, poslej se preživlja kot samozaposlena v kulturi.

Debitirala je leta 2007 z radijsko igro Popoldne z liliputancem. Izdala je roman Vnemanje, ki je bil nominiran za nagrado Josefa Škvoreckega in nagrado češka knjiga, ter zbirko kratke proze Bele živali so zelo pogosto gluhe (2017, slov. 2019), ki je bila nominirana za prestižno nagrado Magnesia Litera.

Prevajalka Tatjana Jamnik (1976) je tudi pesnica, pisateljica, lektorica, učiteljica slovenščine kot tujega jezika, urednica in založnica. Prevaja zlasti poljsko in češko prozo, poezijo in dramatiko ter besedila s področja humanistike. Prejela je nagrado za mlado prevajalko (2009) in Sovretovo nagrado (2019).

 

Komentiranje je zaprto!