Forum

MOJ GLAS, MOJA PESEM Delavnica petja in ustvarjanja uspavank

MOJ GLAS, MOJA PESEM
Delavnica petja in ustvarjanja uspavank


Prve pesmi, ki jih slišimo, so univerzalno dejanje človeške ustvarjalnosti in pogosto predstavljajo naš prvi stik s človeškim zvokom, ki je tako pomirjajoč kot magičen. S petjem uspavank tkemo nežne in hkrati čvrste vezi s tistim, ki mu/ji pojemo, s samimi sabo in svetom.
Če vas zanima, kaj se zgodi, ko te vezi prebudimo, ozvočimo, upojemo in upesnimo tukaj in zdaj, ter kako lahko ta spoznanja in znanja uporabimo tako v zasebnem kot v profesionalnem življenju, potem ste toplo vabljeni/e, da se nam pridružite.
Na delavnici prepevamo uspavanke iz domačega izročila in vseh kotičkov sveta, odpiramo poti in brezpotja glasu in glasovom v naših telesih, se učimo kreativnega pisanja pesmi ter veščin nastopanja.
 
 
Delavnica bo potekala v treh vikend terminih, s pričetkom v soboto, 9. novembra 2019, po sledečem urniku:
9. in 10. november: od 14h-18h
16. in 17. november: od 14h-18h
23. november: od 14h-18h


Zadnje, dodatno srečanje, je namenjeno pripravi in zaključnemu nastopu. Z vašim glasom in vašo pesmijo. :)

Cena delavnice je 150 EUR,
za študentke_e, upokojenke_ce, brezposelne in samozaposlene z nizkimi prihodki pa 130 EUR.
Prijavnina znaša 30 EUR in se vplača ob vpisu, najkasneje do 7. novembra na Vodnikovi domačiji v času odpiralnih ur.
Preostalo kotizacijo plačate na prvem srečanju (lahko jo poravnate tudi v dveh obrokih).
 
Če slučajno ne morete do Vodnikove, da bi predhodno poravnali prijavnino, mi sporočite.
 
Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. do 7.11. na irena.plesivcnik@divjamisel.org
-----
Delavnico vodi glasbena antropologinja in kantavtorica KATARINA JUVANČIČ, avtorica številnih znanstvenih in poljudnih člankov o uspavankah, ter dveh zgoščenk s tovrstno tematiko: Al že spiš? ali Kako uspavamo v Sloveniji,  ter Uspavanka v meni, na kateri s svojimi avtorskimi uspavankami sodelujejo udeleženke_ci prejšnjih delavnic: https://straycattunes.bandcamp.com/album/uspavanka-v-meni
Katarina tovrstne delavnice ustvarja, producira in vodi že več kot desetletje – tako v Sloveniji kot tudi v Veliki Britaniji, Avstriji, Srbiji ter na Portugalskem.

Delavnica je namenjena izključno odraslim, od izpolnjenega 18. leta starosti. Še posebej jo priporočamo vsem iz najrazličnejših pedagoških in umetniških poklicov ter zanimanj. Pevsko ali glasbeno predznanje ni potrebno.

------
KAJ o delavnici pravijo udeleženke in udeleženci?

Ta delavnica mi je spremenila življenje. (Borut)

Izredna je tvoja moč spodbujanja človeka, da se izrazi in tvoja moč odkrivanja spečih potencialov, ki se jih sploh ne zavedamo. Hvala, da si mi pomagala sprejeti moj glas. (Bernarda)

Katarinina delavnica mi bo ostala v spominu kot lahkotna in duhovita. Pripravi te do tega, da spustiš svoje zavore in si dovoliš biti to, kar si. In takrat že poješ in ustvarjaš svoje rime. (Neža)

Na delavnico sem naletela v tistem trenutku v življenju, ko sem jo najbolj potrebovala, in pomagala mi je skozi proces soočanja s travmo. (Teja)
 

Komentiranje je zaprto!