PRIŠLA SI TIHO

Stojim ob reki. Voda je pretekla tisoče življenj. Ko se prepustim toku, me vzame. Odpira mi prehode. Čaka na odločitve. Potem moram odriniti, se potopiti. Ni lažje poti. Mokro, brez zraka. Besede padajo z vej, listov. Tiste, ki sem jih dolgo čakal. Tihe so, skoraj neslišne. Vstopajo v izpraznjene prostore. So kot najdragocenejši zaklad.

 

Vzamem jih v roke. Spustim se do vode, počasi zabredem. Pretočim se v spomin. Kolesariva po mestu. Rad te gledam, ko voziš kolo. V tem je toliko ženskosti. Žariš jo na vse strani. Zravnan hrbet. Lasje se igrajo z vetrom. Z nasmehom širiš stezo. Prispeva. Vzameš drobtine iz vrečke. Razširiš roke. Malo se umaknem, ker se mi zdi, da motim. Stojiš dolgo, potrpežljivo. Ko te gledam, se nekaj v meni premakne. Z lepoto negibnosti mi ugrabiš pogled. Dvigneš se malo nad zemljo. Približam se. Iz oči ti sije najčistejša nežnost. Potaplja se vame, preliva po telesu. Občutim jo kot tok sreče. Obstanem, da ne preneha. Zamislim si, da zaklenem trenutek. Ti, jaz, neskončnost.

 

Peljeva se po ozkih ulicah. Z rokami se dotikava žlebov. Kolesa poskakujejo po kamnih. Voziva čez most. Reka pluje z nama. Rahel klanec pospeši dihanje. Še bolj tvoja lahkotnost. Želim si, da ni konca poti. Na križišču se ne želiva posloviti. S pogledom ti sledim do vogala.

 

mirnost gladine

povabi v trenutek

iskalca sreče

igorj

li

li

Poslano:
07. 06. 2019 ob 07:57

Lepa, a zelo "zmedena" ... govoriš o besedah, potem z nekom zabredeš v reko in takoj nato z njo voziš kolo ...


lp li


Zastavica

igorj

Poslano:
07. 06. 2019 ob 08:47

Hvala za odziv, li. Imel sem to sliko v glavi, kako jo navidezno nosim v reko in ko sva skupaj v njej, se pojavi nova slika, nekako tako, kot v filmu. Razumem, da lahko beres to kot zmedeno. Sem dodal povezavo : )

Zastavica

li

li

Poslano:
07. 06. 2019 ob 10:21
Spremenjeno:
07. 06. 2019 ob 10:22

Dobra rešitev :) Tako povežeš ... Jaz sem prej videla dve ločeni zgodbi.


Kaj če besede vzameš v roke, se spustiš do vode, zabredeš vanjo in se spustiš v spomin? Tako dobiš še povezavo na prejšnji odstavek.


In mogoče še to popraviš : Peljem te /peljeva se po ozkih ulicah.

Na križišču se nama ne poslavlja / se ne želiva posloviti?


Zastavica

igorj

Poslano:
07. 06. 2019 ob 17:31

Hvala za ideje in nasvete, li. Sem popravil : )

Zastavica

li

li

Poslano:
07. 06. 2019 ob 21:05

A ni hec, kako lažje vidiš v drugo zgodbo, kakor v svojo ? :)


lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

igorj
Napisal/a: igorj

Pesmi

  • 05. 06. 2019 ob 00:11
  • Prebrano 629 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 125.1
  • Število ocen: 11

Zastavica