Tom Veber
vabi na

Otvoritev pesniško-fotografske razstave Brstenje

ki bo 23. 05. 2019 ob 00:00
v kraju Žmauc, Rimska cesta 21, 1000 Ljubljana

Vabljene_i v četrtek, 23. 5. 2019, ob 20. uri, na otvoritev pesniško-fotografske razstave BRSTENJE, avtorjev Toma Vebra in Tima Pongraca.

Razstava, katere rdeča nit je nežnost, krhkost in čutnost, združuje pesmi, ki so napisane v prostem verzu in obravnavajo najstniško in LGBTQ+ tematiko ter fotografije, ki se slikovno povezujejo z napisanim in prikazujejo motive iz narave.
Vsaka pesem napisana v slovenskem jeziku, je prevedena tudi v drugi tuji jezik. Obiskovalcem_kam dogodka bodo tako na voljo tudi prevodi pesmi v francoščino, nizozemščino, kitajščino, hrvaščino, turščino, španščino, mangalščino, češčino, nemščino in jezik urdu.

Na otvoritvi razstave se bo z glasbenim nastopom predstavila Vesna Godec, prav tako bo program popestril Tom Veber, ki bo prebral nekaj pesmi iz pesniške zbirke Točka preloma, katere so vključene v samo razstavo. Na dogodku, si boste lahko tudi zagotovile_i lasten izvod zbirke.

Razstavo je omočil Mladinski kulturni center Maribor in se razstavlja s podporo MC Ulca.

Poskrbljeno bo tudi za pijačo in prigrizke.

Vabljene_i!

-------------------------------------------------------------------------------------------
Tom Veber, katerega umetniško ustvarjanje obsega polja igre, petja in literarne dejavnosti, se v preteklem času prvenstveno posveča le tej. Poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah Dialogi, Mentor, Literatura in Apokalipsa, sodeluje na pesniških Slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je regionalni nominiranec za literarni natečaj Urška 2017 in zmagovalec Pesniške olimpijade 2018. V sklopu festivala Slovenski dnevi knjige je organiziral LGBT+ literarni večer v Mariboru. Marca je izšel njegov pesniški prvenec Točka preloma pri založbi Literarna hiša Maribor.

Tim Pongrac je mlad fotograf, ki se s fotografijo ukvarja že od 13. leta. Sodeloval je na različnih natečajih, med drugim tudi na Glazarjevem natečaju, ki ga je organizirala Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše, kjer se tudi šola. Zanimajo ga različni motivi, a v svoj objektiv najraje ujame razgibane fotografije narave in ljudi.

 

Komentiranje je zaprto!