Družba in besede

Na svetu je dobesedno že vse zlorabljeno, tudi vse te dobre besede.
Besede, ki so bile čez stoletja totalno deformirane v pomenu.
Naj se začne s svobodo. Svobodno izražanje. Svobodno risanje po platnu. Svobodno tekanje po travniku. Svobodno petje pod soncem. Svobodno razmišljanje. Svobodno delovanje. Ok.
Biti svoboden? Svoboden zapornik? Da, je lahko. Zapornik je prikrajšan samo svobode gibanja. Če mu ni žal za storjeno gorje, je notranji zapornik. Če mu je žal, je zapornik, ki je ušel notranjem zaporu in je prikrajšan samo svobode gibanja. Lahko pa sebi oprosti kar je storil in je zapornik, ki je na pravem kraju svoboden. Zapornik, ki je po krivem v zaporu, je prikrajšan samo svobode gibanja. Če ne dopusti, da ga zavede sovraštvo (ki nas zapira z jezo), je v sebi svoboden. Izven sebe smo vedno lahko ujetniki, v sebi pa ni treba. Resnica osvobaja pravijo, da pravo svobodo v sebi nosimo. Torej, ko mi naslednijč kdo reče, da išče svobodo od drugih, se resno sprašujem, kje je ujet? Svobodo dajaj in je ne pričakuj drugje. Sicer pa, pustimo vsaj svobodi svobodo, kajti obstajajo besede, ki me še bolj pretresejo, naprimer:
Morala. Preprosta kmečka moralna načela. Dragi ljudje, nas res ničesar več ne postane sram?
Normalno je za otroka, da ga zanima intima. Ampak, da se lahko pri razvoju odloči za spol?
Otrok se nima kaj odločati, sploh pri takšni starosti. To je nemoralno vedenje staršev pa če tudi postaja neverjeten trend. Naj bo vsak takšen kot je in prav je, da se učimo sprejemati drugačnost. Samo, da se perejo možgani majhnim, nedolžnim otrokom in se dela propaganda za takšnovrstno vedenje je totaln absurd(Parada ponosa?? Resno? Dobro Slovenci smo še decentni, kaj pa druge države? Razgaljeni ljudje, našemljeni do izgube lastne identitete in z raznoraznimi napisi o ljubezni - v ospredju pač ni ljubezen – sex je, pazi, svoboden sex, ki vidno meji na perverznost. Lahko bi otroke kar takoj na rave party poslali! Kaj doma počnete mi je čisto vseeno, da mi pa na cestah, na televiziji, radiu, v šoli zavajate srca najmlajših je nesprejemljivo. Tu dodam, da so tudi v mojem krogu ljudje z istospolnimi nagnjenji in jih spoštujem, cenim, saj se vedejo normalno in živijo normalno. Te masovne propagande s tem nimajo več nobene veze.). Če je to moralno, potem je moralno tudi to, da otroci gledajo, kako vsak teden nov, tuj “starš” naletava v njihov dom. Roko na srce, vsi ti pravijo, da itak ni panike, živi življenje svobodno! Z moralo, ki ti jo danes ponuja družba, to lahko počneš brez kapljice krivde. Kar seveda nasmiha hudiča.
Hudič. Bojda, se skriva v detajlih. Z drugimi besedami, povsod je. Ne bojite se ne hudiča, ne Boga. Svet hudiča pridno zanika, se iz njega šali in simpatizira – ter slepo sledi šepetanjem. Na skrivaj pa mrzi Boga. Na skrivaj zato, ker če bi bila na odru od sveta in dejala: “Plesala sem ob hudiču in bilo je vroče kot v peklu.” bi mi občinstvo aplavdiralo in če bi dejala : “Plesala sem ob Jezusu in bilo je čudovito kot v raju.” bi me zaznamovali kot fanatika. Ljudjem je všeč, ko rečejo znani, da so prodali dušo, še sami bi si jo želeli, kajti ne dojamejo, da je resnica. Dvomim, da boste peli “Im on the highway to hell”, ko boste res na tej cesti. Odprite oči. Niso samo zlorabljene besede, so zlorabljeni načini življenja, ki tvorijo zlorabljene odnose med nami vsemi.

abukala

naprimerjanez

Poslano:
15. 05. 2019 ob 10:57

  No, pa se ti je odpeljalo. V dobrem smislu.

Zastavica

abukala

Poslano:
15. 05. 2019 ob 11:07

senetrudiveč. :) nazaj so me pripeljali

Zastavica

naprimerjanez

Poslano:
15. 05. 2019 ob 11:10

   Samo, da te ne odvrtinč' predaleč. :P

Zastavica

abukala

Poslano:
15. 05. 2019 ob 11:13

se bom držala za oko vrtinca pa bo večni mir :))

Zastavica

naprimerjanez

Poslano:
15. 05. 2019 ob 11:19

  Norec. (:

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

abukala
Napisal/a: abukala

Pesmi

  • 15. 05. 2019 ob 10:49
  • Prebrano 522 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 103.05
  • Število ocen: 6

Zastavica