Forum

Sporo─Źam dalje

Letošnji Svetovni dan poezije bomo obele┼żili še posebej noro.

Naš cilj je, da skupaj s pesnicami in pesniki iz vse dr┼żave in Sveta (povabili bomo kolegice in kolege iz tujine, ki bodo svoja branja posredovali v obliki video posnetka) izrazimo poklon poeziji tako, da beremo 24 ur brez prestanka. No, dva bosta, po pol ure, da se organizatorji premaknemo iz enega v drug prostor. Bo pa zato dogodek trajal do ene ure zjutraj naslednjega dne.

Vabimo pesnice in pesnike, glasbenice, glasbenike, umetnice in umetnike raznih kategorij in zvrsti, društva, zavode, organizacije, revije, zalo┼żbe, osnovne in srednje šole, fakultete, prav vse, ki vas poezija tako ali druga─Źe obkro┼ża. Ali jo pišete sami ali pa jo radi prebirate. Ni pomembno.

Vse kar šteje je to, da pridete in nam pomagate uresni─Źiti to blesavo a malce romanti─Źno idejo - da smo skupaj zmo┼żni napolniti 24 ur s pesmimi. Vsakdo nastopa po pet minut. Dogodek se bo odvijal na treh lokacijah in se bo predvajal v ┼żivo, tako da ga boste lahko spremljali prakti─Źno povsod, kjer ┼że boste na prvi dan letošnje pomladi.

00.00 - 08.00 / Center za poezijo Toma┼ża Šalamuna, Cankarjeva 5
08.30 - 16.30 / Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva 7
17.00 - 01.00 / Pritli─Źje, Mestni trg 2

Pridi!!!

“nikoli ne prideš, kadar re─Źeš da prideš, pa nekako
vseeno prideš”

Frank O’Hara (prevedel Tone Škrjanec)

letošnjo podobo Svetovnega dneva poezije '19 je ustvarila Gaja Naja Rojec

 

https://www.facebook.com/events/351450372248706/

 

Komentiranje je zaprto!