Forum

DELAVNICA USPAVANK

DELAVNICA USPAVANK

 
Vabimo na 30-urno delavnico uspavank, ki bo potekala v šestih nedeljskih terminih (14h-19h) s pričetkom v nedeljo, 13. januarja 2019. 
Delavnica se osredotoča na petje umirjajočih pesmi in napevov oz. uspavank, ki nagovarjajo našo intimno, človeško plat - temelj našega bivanja in grajenja odnosov. To na delavnici spoznavamo in negujemo skozi: 
- petje in raziskovanje ljudskih uspavank iz celega sveta, 
- pogovor o pomenu uspavank in uspavanja (družbeni, folklorni, zgodovinski, simbolni, intimni konteksti) 
- raziskovanje glasu z elementi VMT/voice movement therapy (mdr. tehnike sproščanja, dihanja, vokalna improvizacija...), 
- kreativno pisanje s temelji songwritinga (po metodah Berklee School of Music Masterclass), 
- performativne vaje ipd. 

Delavnica je namenjena odraslim, ki se v zasebnem ali poslovnem miljeju srečujejo z oz. uporabljajo načine umirjanja, povezovanja, komunikacije z drugimi (dojenčki, otroci, mladostniki, odraslimi) in tistimi, ki se ukvarjajo z raznolikimi umetniškimi/performativnimi ter pedagoškimi praksami. Udeleženke/ci pridobljeno znanje in izkušnje s pridom uporabljajo tako v zasebnem kot profesionalnem življenju. 
Predznanje petja ali igranja ni potrebno.

Zadnje srečanje je namenjeno pripravi in zaključnemu nastopu. Nekatere pesmi s prejšnjih delavnice so zbrane na zgoščenki Uspavanka v meni: https://straycattunes.bandcamp.com/album/uspavanka-v-meni
Matična stran: https://www.facebook.com/lullabyworkshops/

Cena 30-urne delavnice je 180 EUR, za študente, upokojence, samozaposlene in brezposelne pa 160 EUR. 
Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. do 11.1.2019 na: [email protected]org 
Delavnica bo izvedena, če bo najmanj 8 prijav, zato vas vabimo, da o dogodku obvestite še ostale, ki bi jih tovrstno snovanje utegnilo zanimati.

Vsebinske informacije: [email protected]

Možnost izdaje potrdila o participaciji na delavnici za službene namene (vzgojiteljice, knjižnjičarke, učiteljice, študentke ipd.).

Za varstvo otrok med delavnico ni poskrbljeno, zato vljudno naprošamo, da v času trajanja delavnice prihajate le udeleženci delavnice.

Delavnico vodi glasbena antropologinja in kantavtorica Katarina Juvančič - raziskovalka uspavank, urednica zbornika strokovnih tekstov o uspavankah in uspavanju Al’ že spiš: raziskave uspavank in uspavanja v Sloveniji (2005), številnih znanstvenih člankov in raziskav o uspavankah (Slovenska akademija znanosti in umetnosti; Cambridge University Press; Glasbena akademija v Sarajevu; Zbornik Pripovedovalskega varieteja) ter zgoščenke Al že spiš? ali kako uspavamo v Sloveniji (2006). Katarina že več kot desetletje vodi delavnice uspavank za otroke in odrasle v Sloveniji, Srbiji, Avstriji ter Veliki Britaniji.
 
 Uspavanke
 

Komentiranje je zaprto!