Forum

Virtualni večer: Poiesis

V četrtek, 17. maja 2018, od 20. ure dalje smo na Pesem si kramljali s Katjo Kuštrin in Petrom Semoličem. Vabljeni k branju.

Društvo Poiesis deluje na področju ustvarjalnosti in kulture, izvaja različne tipe pesniških in prevajalskih delavnic, organizira dogodke (literarne večere, predstavitve, okrogle mize, večere 100 verzov ...) in mednarodni projekt Širi poezijo, ne strahu.  Društvo ima tudi svojo spletno stran: https://www.poiesis.si/drustvo-poiesis/ ter istoimensko spletno pesniško revijo. K pogovoru smo povabili predsednika društva in mentorja pesniških delavnic Petra Semoliča in vodjo projekta Širi poezijo, ne strahu Katjo Kuštrin. Oba sta tudi ustvarjalca poezije.  Veliko članic in članov Pesem si se je udeležilo tako delavnic Poiesis, kot tudi sodelovalo v antologiji Širi poezijo, ne strahu.

"Antologija Širi poezijo, ne strahu prinaša sto sedem pesmi sto sedmih pesnic in pesnikov iz osmih evropskih držav, ki so bile objavljene na istoimenski strani na družabnem omrežju Facebook v obdobju od 24. novembra 2015 do 7. marca 2018. Stran deluje v okviru Kulturno-umetniškega društva Poiesis, ureja jo Katja Kuštrin, in je del mednarodnega projekta Spread poetry, not fear, ki ga je novembra 2015 začel malteški pesnik Antoine Cassar in sicer kot odgovor na govor strahu, ki je preplavil Zahodne medije in politiko po terorističnih napadih v Parizu 13. novembra 2015. Antologija “nam govori, da poezija ima moč povezovanja in združevanja, da ima moč spodbuditi ljudi k temu, da se dejavno upremo nestrpnosti in nepravičnosti”. (Katja Kuštrin)

S tem virtualnim večerom smo se vključili v JSKD projekt Teden ljubiteljske kulture 2018.

 Katja Kuštrin in Peter Semolič

 
 < 1 2 3

Društvo Poiesis

Poslano:
20. 05. 2018 ob 11:40

Majda in Jošt, najlepša hvala za lepe besede in dobre želje. Tudi midva vama želiva veliko ustvarjalne energije, pesniškega navdiha :) Katja in Peter

Zastavica

Lea199

Poslano:
20. 05. 2018 ob 21:34

Pozdravljeni vsi!


Čestitke in hvala za vse, draga Katja in Peter!


Tebi, Peter hvala za delavnico v Ljubljani. Hvala tudi za lanski Tolmin, verjamem, da bo tudi letos tako dobro.

Se opravičujem, ker sem pozna, a mi ne uspe redno, in tudi ne vsega, prebrati na tem forumu.

Nocoj se lahko pohvalim, da sem ta pogovor počasi in temeljito prebrala.


Lep pozdrav, Ivanka

Zastavica

Društvo Poiesis

Poslano:
26. 05. 2018 ob 14:07

Draga Ivanka, najlepša hvala - upam, da sva kaj zanimivega povedala. Lep pozdrav, Katja in Peter

Zastavica

 < 1 2 3

Komentiranje je zaprto!