Pesem si 09 - izid knjižnega zbornika

Bil je večer, 24. aprila 2009, ob 19. uri. Na Trubarjevi domačiji, v Muzeju. Dež je pogasil sveče, voda se je zaganjala v leseno kolesje mlina, mraz se je izvijal skozi temne zidove, popisane z gotico, a nič ni moglo zastreti svetlobe, ki je naraščala z vsako pesmijo in objemom in se razraščala navznoter, v izjemen občutek, da smo na velikem prijaznem družinskem srečanju. Besede so nas preplavile in nahranile, ker smo jim vse leto prej posojali (virtualna) peresa. Izšel je zbornik PESEM SI 09! Za tiste, ki bi ga še želeli naročiti, je tu obrazec za naročilo.


Zbornik stane 15,00€. Avtorji objavljenih pesmi, ki še niste prejeli brezplačnega izvoda, pa ga boste dobili po pošti ali vam ga dostavimo - po dogovoru.

Zdaj pa k petkovi prireditvi. V uvodnem pesemskem kolažu so Darinka Grmek Štrukelj, Matjaž Gruden, Urša Zalar, Saša Strnad in Ana Porenta, ki je tudi pripravila scenarij, prebirali stvaritve, objavljene v pesniškem letu 2008/09 na portalu, kitarske skledice zanje je odigrala Pavla Lušin Paawii. Pesmi so pripovedovale zgodbe letnih časov, rdeča nit je bila izbranka zime 09 SEVER, JUG, VZHOD, ZAHOD Barbare Žvirc. Po tem prvem delu sta prisotne nagovorili urednici Zalka Grabnar Kogoj in Aleksandra Kocmut - Kerstin. Avtorsko branje je pričel Svit valovnik s Svetilnikom in za njim se je opogumilo skoraj 20 avtorjev (in če smo koga pozabili, naj nam namigne ;-): Hope, Mateja J.Hočevarin Sabina Hvastija - Tvoja, Lidija - Kočijaž, Helena, S.Prošev - gabriel stormer, Poet, JUR, Breza, Andrejka Jereb, Binca, Alenka Jeraj, Marko, Romana Novak, Vens, Vida, Neda, najmlajša Ananas, ki je požela ogromen aplavz, za zaključek pa je Branko Baćović ob spremljavi Zorana interpretiral dve svoji pesmi. Z navdušenjem smo spremljali duhovito predstavitev skrbnika portala Gregorja Grešaka. Prijazni televizijci s RTV Slovenija - RC Maribor so snemali reportažo za oddajo Dobro jutro, Niko Samsa iz KUD Primoža Trubarja Velike Lašče pa je vse zabeležil za naše arhive in lokalno televizijo. Srečanje se je nadaljevalo v prijetnem vzdušju v Galeriji Skedenj ob dobrotah Pekarne Blatnik in tradicionalnem razrezu rojstnodnevne potice velikanke, pehtranke, ki so jo spekli v Gostilni pri Kuklju. Za pogostitev so poskrbele še babi Angela, na licu mesta pa Polona iz Javnega zavoda Trubarjevi kraji ter naši nepogrešljivi ZRUjki Tina in Alenka - Lenči. Za ozvočenje pa je skrbel Urban iz KUD Primoža Trubarja.
O naših vtisih lahko prebirate na forumu:
Trubadurili smo na Trubarjevini in Srečanje na Rašici.

Z veseljem pričakujemo, da nam boste poslali tudi vaše fotografije, (na naslov [email protected]) da naredimo eno skupno mega galerijo s srečanja. (Hvala tistim, ki ste fotke že poslali!)
Bilo je čudovito - in obeta se nam kar nekaj novih srečanj - spremljajte obvestila na forumu.

Ana Porenta

Komentiranje je zaprto!