Forum

Performativna delavnica uspavank za odrasle - prijavite se

Opis:
Vabimo na 25-urno delavnico uspavank, ki bo potekala v petih nedeljskih terminih (14h-19h) s pričetkom v nedeljo, 14. januarja.

Delavnica se osredotoča na petje umirjajočih pesmi in napevov oz. uspavank, ki nagovarjajo našo intimno, človeško plat - temelj našega bivanja in grajenja odnosov. 
 
To na delavnici spoznavamo in negujemo skozi: 
*petje in raziskovanje ljudskih uspavank, 
*pogovor o pomenu uspavank in uspavanja (družbeni, folklorni, zgodovinski, simbolni, intimni konteksti) 
*raziskovanje glasu z elementi glasbene terapije (mdr. tehnike sproščanja, dihanje, vokalno improviziranje...), 
*kreativno pisanje s temelji songwritinga (po metodah Berklee School of Music Songwriting Masterclass), 
*performativ
ne vaje ipd. 
 
Delavnica je namenjena odraslim, ki se v zasebnem ali poslovnem miljeju srečujejo z oz. uporabljajo načine umirjanja, povezovanja, komunikacije z drugimi (dojenčki, otroci, mladostniki, odraslimi) in tistimi, ki se ukvarjajo z raznolikimi umetniškimi/performativnimi ter pedagoškimi praksami. Udeleženke/ci pridobljeno znanje in izkušnje s pridom uporabljajo tako v zasebnem kot profesionalnem življenju. 

Predznanje petja ali igranja ni potrebno.

Zadnje srečanje je namenjeno pripravi in zaključnemu nastopu.

Cena 25-urne delavnice je 120 EUR, za študente, upokojence, samozaposlene in brezposelne pa 100 EUR

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. do 12.1.2018 na: 
[email protected]l.org 
 
Delavnica bo izvedena, če bo najmanj 7 prijav, zato vas vabimo, da o dogodku obvestite še ostale, ki bi jih tovrstno snovanje utegnilo zanimati.

Vsebinske informacije: katarina.juvancic@gmail.com

Možnost izdaje potrdila o participaciji na delavnici za službene namene (vzgojiteljice, knjižnjičarke, učiteljice, študentke ipd.).

Za varstvo otrok med delavnico ni poskrbljeno, zato vljudno naprošamo, da v času trajanja delavnice prihajate le udeleženci delavnice.


Delavnico vodi glasbena antropologinja in kantavtorica Katarina Juvančič - raziskovalka uspavank, urednica zbornika strokovnih tekstov o uspavankah in uspavanju Al’ že spiš: raziskave uspavank in uspavanja v Sloveniji (2005), številnih znanstvenih člankov in raziskav o uspavankah (Slovenska akademija znanosti in umetnosti; Cambridge University Press; Glasbena akademija v Sarajevu; Zbornik Pripovedovalskega varieteja) ter zgoščenke Al že spiš? ali kako uspavamo v Sloveniji (2006). Katarina že več kot desetletje vodi delavnice uspavank za otroke in odrasle v Sloveniji, Srbiji, Avstriji ter Veliki Britaniji.
 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
06. 12. 2017 ob 09:15
Spremenjeno:
06. 12. 2017 ob 08:15

zanimivo!

  Ko kdo samo reče "uspavanka" je moja prva asociacije tole:


<3

 lp, lidija

Zastavica

Komentiranje je zaprto!