Forum

Literarni natečaj Spirala 2017

Leto je naokrog in čas za objavo Natečaja za TRETJO številko Literarne revije Spirala.

Želja izdajatelja (Splošne knjižnice Slovenske Konjice) revije Spirala je privabiti širok krog avtorjev s svojimi prvimi prispevki in tiste, ki so že uveljavljeni. Natečaj, ki nima tematskih okvirjev in starostnih omejitev, nagovarja generacijsko zelo široko publiko. Natečaj bo kot že lanski anonimen. Uredniški odbor bo izbiral pod gesli, imena izbrancev pa bodo razkrita po izboru.

Zato vsi literarni ustvarjalci, pisatelji, pesnik, … če ste do sedaj zbirali pogum, da pošljete svoje stvaritve, zdaj ni več razloga za to. Opogumite se.

Novost letošnjega natečaja je, da je ta nagradni. Izmed izbranih prispevkov bo uredniški odbor izbral dva najboljša (1 x proza, 1 x poezija). Zanju bo knjižnica podelila denarni nagradi, za ostala objavljena besedila so predvidene knjižne nagrade.

Natečaj je objavljen javno, na spletni strani Splošne knjižnice Slovenske Konjice, preko katerega se zbirajo izvirne še neobjavljene zgodbe, pesniške stvaritve in pravljice. Natečaj bo odprt do 30. septembra. Izid revije je predviden v novembru, ko se ob predstavitvi pripravlja večdnevni literarni festival z uveljavljenimi slovenskimi literarnimi ustvarjalci.

 

http://www.knjiznica-slovenskekonjice.si/dogodki/literarni-natecaj-spirala-2017/

 

Komentiranje je zaprto!