Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Festival PRANGER

ki bo 27. 06. 2017 ob 15:00
v kraju Stritarjeva 7, Ljubljana

Pranger je srečanje refleksije in prevoda poezije, ki povezuje Rogaško Slatino s Šmarjem pri Jelšah in Ljubljano. Pranger nas uči sprejemati kritiko in povedati mnenje dobronamerno v obraz.

Za eno leto povabimo tudi izbrani tuji jezik ter s prevajalci stkemo stike s ciljno kulturo. Letos gostimo UKRAJINO. V goste prihajata literarna prevajalka v ukrajinščino in ruščino, Andreja Kalc, ter ukrajinski pesnik, pisec kratkih zgodb, literarni kritik in novinar Dmitro Čistjak. Prevajalski tandem je pripravil prevode izbrane slovenske poezije v ukrajinščino.

Peto leto gostimo Društvo slovenskih pisateljev, ki bo na naši sklepni prireditvi v soboto, 1. julija, ob 20. uri, v Kulturnem centru Rogaška Slatina podelilo STRITARJEVO NAGRADO za mladega kritika ali kritičarko.
Iz Ljubljane bo v Rogaško Slatino za vse, ki bi se radi udeležili dogodka, 1. julija ob 17. uri izpred Križank (pri Napoleonovem spomeniku) organiziran prevoz. Prijavite se na naslov [email protected].

STRITARJEVEGA nagrajenca ali nagrajenko bomo razglasili na prvi Prangerjevi razpravi Poezija & Strah, 27. junija, ob 20. uri v Trubarjevi hiši literature, na Stritarjevi ulici v Ljubljani.

DOBRODOŠLI, vstop na vse dogodke je prost!

Letošnji kritiki in izbrane pesniške zbirke:

DR. STANKA REPAR
Anja Golob: Didaskalije k dihanju (samozaložba Ljubljana)
Dejan Koban: Frekvence votlih prostorov (LUD Šerpa Ljubljana)
Ana Porenta: Deklice (KUD Apokalipsa Ljubljana)

MUANIS SINANOVIĆ
Jernej Županič: Tatar (LUD Literatura Ljubljana)
Urška Kramberger: Orjaški gobec globusa (JSKD Mentor Ljubljana)
Blaž Božič: K območnim poročilom (Center za slovensko književnost Ljubljana)

IVAN DOBNIK
Milan Vincetič: Kalende (Litera Maribor)
Milan Dekleva: In Darwinu zadrhti roka (Beletrina Ljubljana)
Gregor Podlogar: Svet in svet (LUD Šerpa Ljubljana)

Podroben program 5-dnevnega festivala z vsemi gosti in obravnavanimi pesniškimi zbirkami najdete na Prangerjevi spletni strani: www.pranger.si

DOBRODOŠLI!


Torek, 27. junij 2017

20.00

 Ljubljana, Trubarjeva hiša literature

Konceptualna razprava: Poezija & Strah

Vodi: Goran Potočnik Černe

Gosta: Meta Kušar in Blaž Lukan

Razglasitev imena dobitnika/dobitnice Stritarjeve nagrade

Razglasitev: Društvo slovenskih pisateljev



***
Donatorji in koproducenti: Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, Občina Rogaška Slatina, Zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, partnerski Grand Hotel Sava Rogaška Slatina, Knjižnica Rogaška Slatina, Turistično društvo Šmarje pri Jelšah, Muzej baroka Šmarje pri Jelšah, Knjižnica - Kulturni dom Šmarje pri Jelšah, JSKD - Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, JSKD Območna izpostava Šmarje pri Jelšah, KUD AAC Zrakogled, Radio Študent, AirBeletrina, Društvo slovenskih literarnih kritikov, Pritličje, Založba Pivec, Trubarjeva hiša literature, časnik Večer, Društvo slovenskih pisateljev, Društvo Gaja za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev, Kavarna MiaMia, Zavod Dlan, Slom d.o.o., Kliping, d. o. o.

 

 

Komentiranje je zaprto!