O njej, ki zoba zrnje

Ko bom naslednjič zobala zrnje, bom izbrala najbolj bleščeče: tisto, ki se je okopalo v meglici luninih žarkov, sramežljivo in koketno. Pazljivo bom odstranila luščine in razgalila srce. Razkosala ga bom, nabodla in ga prelitega s krvjo gozdnih jagod počasi vlekla v žrelo.

 

Okušala bom zrnje in moje kosmato telo bo zacvetelo, ličnice bodo dobile abstraktno obliko, hrbtenica se bo sprožila, glava se bo drhte nagnila in po nogah mi bodo začele teči trave. Dišala bom po molku prekopane zemlje in mrk mojih zob bo trajal do poletne noči.

 

Ko bom naslednjič zobala zrnje, bom kot vampir zajemala iz dveh življenj. Kot vrtnica bom umivala device, krotila bom ovne in bike, nedolžnim večerjam bom kradla dinozavrova jajca in ponoči dihala zastrto. Kot mačeha bom brodila po puščavi opic in podgan, napihnila bom svoje poganjke in se razpočila v čredo tisočerih zrn, močna in samosvoja.

 

Vesna Šare

triglav

Poslano:
07. 04. 2017 ob 23:35

in se razpočila v čredo tisočerih zrn, močna in samosvoja.


všeč

Zastavica

Sašo Zorc Florjanski

Poslano:
08. 04. 2017 ob 14:05

Fino, Vesna. Ta tvoja poezija, nemalokrat potrebna prav posebne zbranosti, fascinira, privlači, kar pa je vredno posebnega naglasa: ohranjaš stilsko posebnost iz katere veje svežina poglobljenih misli. 

Lp, Sašo 

Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
11. 04. 2017 ob 23:54

Hvala, triglav in Sašo! :-)

Lp,

Vesna.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
12. 04. 2017 ob 18:33

Zrnje (kot spoznanje, zametek, ki že vsebuje vse) in hranjenje z njim (uk, želja, radovednost), je lahko vsakič (naslednjič) drugačno - videti je, da odvisno od položaja p. s. in njenih preteklih izkušenj - (na trenutke skoraj nabrekla) pesem izrisuje slikovite preobrazbe p. s., čestitke,

Ana


Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Vesna Šare
Napisal/a: Vesna Šare

Pesmi

  • 07. 04. 2017 ob 17:03
  • Prebrano 651 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 350.63
  • Število ocen: 12

Zastavica