Forum

ZNANIH 24 POLFINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2017

Strokovna žirija za izbor pesmi na natečaju za najboljšo izvirno neobjavljeno slovensko pesem v tekočem letu, v sestavi Borut Gombač, Irena Novak Popov in Urška P. Černe, je med 123 prispelimi pesmimi izbrala 24 pesnikov in pesnic, ki se bodo s svojo pesmijo letos potegovali za naziv vitez/vitezinja na Pesniškem turnirju Založbe Pivec. Na javnem odpiranju šifer 13. 3. 2017 v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru so to postali, po abecednem vrstnem redu:

 

Jože Brenčič

Zalka Drglin

Sara Fabjan

Aljaž Glaser

Jožef Grabar

Sergej Harlamov

Aleš Jelenko

Janko Keček ml.

Majda Kočar

Marjanca Kočevar

Nina Kremžar

Matjaž Lutarič

Dušan Marolt

Nina Medved

Milan Novak

Marko Skok - Mezopotamsky

Vesna Šare

Mitja Šegina

Denis Škofič

Veronika Šoster

Kaja Teržan

Glorjana Veber

Helena Zemljič

Milan Žniderič

 

Izbrani pesniki se bodo najprej pomerili na dveh polfinalnih pesniških turnirjih, ki bosta v soboto, 25.marca 2017, v Tržaškem knjižnem središču in v petek, 31. marica 2017, v Knjižnici Lendava. Na vsakem polfinalnem turnirju se bo z interpretacijo svojih pesmi pomerilo po 12 pesnikov in pesnic, 4 finaliste na vsakem bo izbrala strokovna komisija, dva pa občinstvo z glasovanjem. Veliki finale Pesniškega turnirja 2017 bo v soboto, 22. aprila 2017, v Kazinski dvorani SNG Maribor. Strokovna komisija bo izbrala viteza/vitezinjo, ki bo prejel(a) diplomo, knjigo in denarno nagrado v znesku 505 evrov. Svojega nagrajenca pa bo izbralo tudi občinstvo. Vseh 12 finalnih pesmi bo objavljenih v zborniku.

Vsem pesnikom in pesnicam, ki niso bili izbrani, se zahvaljujemo za sodelovanje na natečaju.

Založba Pivec

 

 

Vesna Šare

Poslano:
13. 03. 2017 ob 20:58

Čestitam vsem, posebno pesnikom našega portala! :-)

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
13. 03. 2017 ob 21:58

Čestitke vsem, pesemsijevcem pa še posebno!

Lp, Ida

Zastavica

Milan Žniderič - Jošt Š.

urednik

Poslano:
13. 03. 2017 ob 22:28

Vesna, čestitam!

Seveda čestitke tudi vsem ostalim izbranim pesnikom pesem.si-jevcem!

In še čestitke vsem znancem in tistim, ki se bomo kmalu srečali in spoznali!

Jošt Š.

Zastavica

Andrejka

Poslano:
13. 03. 2017 ob 22:47

Bravo pesemsijevci. Čestitam in želim dobre uvrstitve.

Lp

Andrejka

Zastavica

dimitrij

Poslano:
14. 03. 2017 ob 07:53

Tudi z moje strani čestitke, vsakemu posebej. In prav vsakemu seveda želim napredovanje v finale.

Pozdrav

Dimitrij

Zastavica

ajda

Poslano:
14. 03. 2017 ob 10:59

Cestitke vsem, še posebej pesem-sijevcem:)). Gas do finala:)

lp, ajda


Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
14. 03. 2017 ob 18:22

čestitke mojstrom <3

objem

Pi

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
14. 03. 2017 ob 21:08

pesemsijevci, držim pesti za napredek v finale, takole, po športno ;)

  Lp, lidija

Zastavica

WALTER Amigo

Poslano:
16. 03. 2017 ob 14:42

... ČESTITKE - in Vedite Samo To ... Da Ste VSI "ZMAGOVALCI" ... Vsak Na "Svoj Način" ... In Uživajte v ŽIVLJENJU ...

Zastavica

Lea199

Poslano:
16. 03. 2017 ob 21:12

Čestitke tudi od mene :)

Lp, Lea

Zastavica

Marko Skok - Mezopotamsky

Poslano:
20. 03. 2017 ob 10:36

No, tudi moje čestitke veljajo vsem izbranim, predvsem seveda portalovcem : )

In se veselim srečanja v Trstu, kjer nas bo kar nekaj : )

Obenem se zahvaljujem vsem čestitkarjem : )


Lp, Marko

Zastavica

koni

Poslano:
22. 03. 2017 ob 19:07

Vsem izbranim iskreno čestitam, vsakemu posebej pa želim kar najboljšo interpretacijo pesmi.

Lp, koni

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
26. 03. 2017 ob 19:31
Spremenjeno:
31. 03. 2017 ob 23:13

Čestitke vsem, navijamo še naprej za pesem.si člane!

Obvestilo organizatorja o prvem polfinalu:

Znanih prvih 6 finalistov Pesniškega turnirja 2017

Pesniški turnir je natečajna prireditev, na kateri se letos že 17. leto izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem in podeljuje naziv vitez/vitezinja poezije. Pesniki lahko na natečaju sodelujejo z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov. Strokovna komisija nato izbere 24 polfinalistov, ki se pomerijo na dveh polfinalnih nastopih za 12 mest v finalu. Letošnja polfinalna kraja povezujeta skrajni vzhod in zahod slovenskega nacionalnega prostora, gre za Trst in Lendavo. Finale je tradicionalno v Mariboru, letos bo 22. aprila 2017 v Slovenskem narodnem gledališču Maribor. V svoji sedemnajstletni tradiciji je Turnir doslej le enkrat gostoval zunaj slovenskih nacionalnih meja – leta 2010 v Celovcu, po sedmih letih se je tokrat 25. marca 2017 spet ustavil v zamejstvu, tokrat v Trstu.

V TS 360 – Tržaškem knjižnem središču smo na prvem letošnjem polfinalu v prijetnem in sproščenem vzdušju prisluhnili pesmim dvanajstih polfinalistov. S svojimi pesmimi so nastopili Jože Brenčič, Zalka Drglin, Aljaž Glaser, Sergej Harlamov, Aleš Jelenko, Majda Kočar, Dušan Marolt, Marko Skok – Mezopotamsky, Vesna Šare, Mitja Šegina, Kaja Teržan in Milan Žniderič. Prireditev sta moderirala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja in letošnja dobitnica Glazerjeve listine, in Nino Flisar, urednik pri Založbi Pivec. Prireditev je glasbeno popestril kantavtor in pesnik Bojan Sedmak. Strokovna žirija, v sestavi Irena Novak Popov Borut Gombač in Urška P. Černe je izbrala svoje 4 finaliste, ki jih je razglasila edina prisotna članica žirije Irena Novak Popov, ki je povedala nekaj tudi o izboru in vrednotenju poezije - to so postali Jože Brenčič, Zalka Drglin, Aleš Jelenko in Kaja Teržan. Občinstvo pa je v finale izglasovalo Majdo Kočar in Milana Žnideriča. Literarni gost, s katerim smo se na kratko pogovorili je bil Josip Osti, ki je spregovoril nekaj besed o svoji zadnji knjigi Pred zrcalom, ki je nedavno izšla pri Založbi Pivec in nekaj o delu v strokovni žiriji na Pesniškem turnirju. S svojo navzočnostjo nas je počastil tudi Marko Kravos. Soorganizator polfinalnega turnirja je bilo TS 360 – Tržaško knjižno središče.
Preostalih šest finalistov bomo dobili na polfinalnem turnirju v Knjižnici Lendava, ki bo 31. marca 2017 ob 18. uri.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
31. 03. 2017 ob 23:12
Spremenjeno:
31. 03. 2017 ob 23:14

Po drugem polfinalu dodajamo še poročilo Založbe Pivec:

Znanih še drugih 6 finalistov Pesniškega turnirja 2017

V Knjižnici Lendava smo na drugem letošnjem polfinalu v prijetnem in sproščenem vzdušju prisluhnili pesmim dvanajstih polfinalistov. S svojimi pesmimi so nastopili Sara Fabjan, Jožef Grabar, Janko Keček ml., Marjanca Kočevar, Nina Kremžar, Matjaž Lutarič, Nina Medved, Milan Novak, Denis Škofič, Veronika Šoster, Glorjana Veber in Helena Zemljič. Prireditev sta moderirala Norma Bale in Nino Flisar, urednik pri Založbi Pivec. Prireditev je glasbeno popestril kantavtor in pesnik Bojan Sedmak. Strokovna žirija, v sestavi Irena Novak Popov Borut Gombač in Urška P. Černe je izbrala svoje 4 finaliste, ki sta jih razglasila prisotna člana žirije Borut Gombač in Urška P. Černe, ki sta povedala nekaj tudi o izboru in vrednotenju letošnje bere pesmi. Žirija je v finale izbrala naslednje pesmi: Drobci (Milan Novak) Raziskovalci v Glasgowu so ugotovili … (Denis Škofič), dokler bo naletaval sneg bo vse v redu (obljubim) (Veronika Šoster) in Volitve (Glorjana Veber). Občinstvo pa je v finale izglasovalo pesmi Izdelek z napako Janka Kečka ml. in To da začneš govoriti o družini Helene Zemljič. S svojo navzočnostjo nas je počastil tudi direktor knjižnice dr. Albert Halasz. Soorganizator polfinalnega turnirja je bilo Knjižnica – Kulturni center Lendava. 

Pesniški turnir je natečajna prireditev, na kateri se letos že 17. leto izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem in podeljuje naziv vitez/vitezinja poezije. Pesniki lahko na natečaju sodelujejo z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov. Strokovna komisija nato izbere 24 polfinalistov, ki se pomerijo na dveh polfinalnih nastopih za 12 mest v finalu, osem finalistov izbere žirija, 4 pa občinstvo. Letošnja polfinalna kraja sta povezala skrajni zahod in vzhod slovenskega nacionalnega prostora, bila sta v Trstu in Lendavi. Finale bo tradicionalno v Mariboru, in sicer 22. aprila 2017 ob 19. uri v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, kjer bo strokovna žirija razglasila novega viteza/vitezinjo poezije, ki bo prejel finančno nagrado 505 €, ročno kovano vrtnico in knjižno nagrado, svojega zmagovalca/zmagovalko bo izbralo tudi občinstvo.


Bravo, vsi, še posebej pesem.si-jke in pesem.si-ji!

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
01. 04. 2017 ob 19:48

Se pridružim čestitkam, srečno v finalu  vsem iz Pesem.si1

Lp, Ida

Zastavica

Komentiranje je zaprto!