Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Nuša Ilovar
vabi na

33. ŠPITALOV KAVARNIŠKI VEČER

ki bo 18. 02. 2017 ob 20:00
v kraju Slomškov trg 5, 3000 Celje

Tretja februarska sobota prinaša v Špital nov obrok literature, pa tudi glasbe. 18. 2. ob 20. uri bo v goste prišla pisateljica Anja Radaljac.

Anja Radaljac je po romanesknem prvencu Polka s peščenih bankin napisala žanrski hibrid, delo, v katerem se prepletata fikcija in teorija, ki ga je naslovila Puščava, klet, katakombe. V času, ko se vse ustaljene koordinate sveta razblinjajo, potem, ko so propadli praktično vsi napredni politični projekti, skuša prepoznati jedro obstoječih težav; zakaj vsak korak naprej pogosto prinese dva koraka nazaj. Kje nam spodleti? Naši boji so tako razdrobljeni, da pogosto avtistično tečejo drug mimo drugega. Kako zagrabiti težave v njihovem jedru? Radaljac izpeljuje, da se blizu tega jedra nahaja živalsko vprašanje. Veganstvo je etična in politična pozicija, s katere je mogoče zaslutiti kompleksno in razvejano mrežo izkoriščanj, ki našo sodobnost dela tako zelo depresivno.

O tem in o pomenljivi obliki dela se bo z njo pogovarjal Muanis Sinanović, za glasbo med premori pa bo skrbel eksperimentalni dvojec Katarina Radaljac (violina) in Gašper Livk (kontrabas), ki v paleto glasbenih zvokov uvrščata tudi živalske glasove.

Vstop je seveda prost. Vabljeni!

33. ŠPITALOV KV.

 

Komentiranje je zaprto!