Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Potopis Popotniškega novinarstva: Od Kočevja pa do koder Sonce hodi

ki bo 07. 02. 2017 ob 18:00
v kraju Metelkova 8, Ljubljana

V A B I M O
V A S
V
H O S T E L  C E L I C A ,   M E T E L K O V A  8 ,  L J U B L J A N A

Torek, 7. februar 2017 ob 18.00

Potopis Popotniškega novinarstva

Od Kočevja pa do koder Sonce hodi

Predava: Žiga Ogorelc

Na drugem letošnjem tradicionalnem popotopisu se bomo z Žigom Ogorelcem s kolesom podali na pot okrog sveta.

 

19 tisoč kilometrov s kolesom okoli sveta. Enoletno potovanje čez 5 kontinentov oz. 34 držav brez predhodnih izkušenj o tujini ali o kolesarjenju.

Dokumentarni film vas bo popeljal od domačih vrat po utečeni poti iz Kočevja proti Livoldu, Starem Trgu, Vinici. A tu se ne bo ustavljal, sledijo naši južni sosedje, vse do Istanbula in nato Azije, Oceanije, Južne Amerike, Afrike in čez Evropo nazaj do naše male dežele. Preko puščav, gora, džungel, slabo poznanih, eksotičnih držav, kjer nikoli ne veš kaj bo pot prinesla, kje kje boš spal, itn. Kolo, šotor in popolna svoboda

Filmu avtorja Rasima Karalića, ki traja dobrih 70 minut, sledi pogovor z našim popotnikom, večer pa bo s Sozvočji sveta zaokrožil koncert skupine Tantadruj.

***»Kaj si bil res s kolesom okoli sveta? In to sam?« Na obraz se mi nariše nasmešek ob spominu na blišč in bedo teh dni. Zdi se mi, kot da sem potoval več let. Vsak dan v drugem kraju, tisoče nekih novosti od pokrajine, narave, ljudi, pa do vseh teh pripetljajev. Možgani komaj sprocesirajo vse, ja, še meni se zdi neverjetno, da sem za eno leto izkusil polno življenje nomada.

 

Popotopis je brezplačen, dobrodošli vsi!
http://popotniskonovinarstvo.si/portfolio-item/od-kocevja-pa-do-koder-sonce-hodi-7-2-2017/


 

 

Komentiranje je zaprto!