Pojem

Pojem kot zbor. Kot trepetlika. Kot lisičji narastek, s katerim amazonka opleta po bodicah. Iz grla mi rastejo zajemalke, ki objemajo zračni prostor in mi gladijo brbončice. Ko se utrudijo, se zleknejo v mojo dlan; dovolim jim, da se hrepeneče ozirajo po glasbenih škratih in škornjih besnečega mačka. Luna se kuja na notnem črtovju, pesek zapleta dirigentove noge in zima si požvižgava ledeni spev.

 

Če si imel v naročju molk, veš, kako se rojevajo zimzelene snežinke. Če si s cvetnim lističem razpiral ustnice, poznaš roso mojih tonov in nedolžen višaj sveč na jeziku. Če se smejem soku tvojih besed, je zelenina še vedno tu, glasba v krilo lovi spotikajoče oblake in kapnik postaja puding.

 

Če ostajaš v daljavah in zbiraš strele, vegetiraš ob ostankih šumečih balad in so tvoje pesmi samo brca v lastno gnezdišče, vedi: na zid je naslonjena školjka, v katero vsak dan bruham večglasne melodije, drevesna plemena mi ob slapu vračajo stoteri odmev, zvezdno priznani soj pa v žarečem kotlu kuha smolo, s katero bo premazal tvoje zaigrane vrhunce.

Vesna Šare

jagodanikacevic

Poslano:
13. 01. 2017 ob 10:33

Divna pesma u prozi, divan spoj lepih osećanja sa bojama, muzikom i slikom prirode, kao neodvojiv i veličanstven deo tvoje pesničke duše.

Jagoda

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
20. 01. 2017 ob 19:06

Zdi se, da so običajne besede izginile, da bi neko približevanje naredile nadrealistično, barvito, sočno in težko predstavljivo - morda prav o tem govori pesem, zato s takim jezikom ... čestitke,

Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Vesna Šare
Napisal/a: Vesna Šare

Pesmi

  • 12. 01. 2017 ob 18:30
  • Prebrano 687 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 309.95
  • Število ocen: 15

Zastavica