Ugašanje ogorkov na literarnem večeru

Sedim v najlepši pižami in berem. Ritmično. Okoli mene utripi. Fant, ki vrača svoje oči. Ti tam bum. Moški, ki hrani verze v strgani vrečki s kislimi bomboni. Ti tam bum. Ženska z lučjo kot pomanjšan svetilnik. Ti tam bum. Tujec z zahajajočimi ustnicami ravnic. Ti tam bum. Mladenič s preobleko za iste odre. Ti tam bum. In jaz, ki se kot pijavka zasesam v prostor in pijem.

 

Pesniki se ne prodajo. Na noben način. Z ukrivljenimi telesi prežijo in nihče ne sliši njihovih zatikov. Kupite, kupite. Niti oni sami. Skrhano segajo v malhe kot bi nekaj iskali in izvlečejo še več rok. Kupite, kupite. Še več besed. In tistih drobnih rož na steklu obmorskega mesta. Kupite, kupite. Vzemite velik kos mene, debel je in sočen, še zjutraj sem ga nahranil in peljal na koncert podganjega zbora. Ali pa tistega manjšega, dam ga s popustom, samo za vas. Samo za vas.

 

Dvignem prst in brišem ljudi. Noge venijo. Zapletajo se v kovinske podstavke in obvisijo kot presuhi slonji rilci. Bris bris. Zvoki zasedajo javna stranišča. Kašljajo, da bi preglasili neprizadete poglede. Bris bris. Skozi okna, ki so jih pozabili zgraditi, vstopajo nove duše. Prešerno darujejo požirke in vdihe Urškam z nizkimi petami in zlizanimi komolci. Bris bris. Nič se votlo zasmeji.

 

Na poti domov v meni plesnijo nove pesmi. 

Vesna Šare

Tanja Ocelić

Poslano:
24. 12. 2016 ob 23:53

Vesna..u očaju potraži nadu i vjeruj u sebe :))) Vesele praznike ti želim :))) pozdrav EMILINA

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
30. 12. 2016 ob 09:16

Pesem, ki vodi skozi oko pesnice (v pižami), zvočne besede, ki dajejo pripovedi ritem in trajanje, podobe tistih, ki pišejo (da se zamisliš nad sabo in grenko prikimavaš) in brišeš skupaj z njo iz spomina, zavesti ... jaz bi odstranila samo whatever - se mi zdi, da ima pesem brez te besede učinkovitejši zaključek. Kaj meniš?

Lp, Ana


Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
30. 12. 2016 ob 09:18

Ok. :-)

Lp,

Vesna.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
30. 12. 2016 ob 09:19

Čestitke!

Lp, Ana

Zastavica

krieeg

Poslano:
01. 01. 2017 ob 02:46

5/5

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Vesna Šare
Napisal/a: Vesna Šare

Pesmi

  • 24. 12. 2016 ob 09:12
  • Prebrano 699 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 339.87
  • Število ocen: 12

Zastavica