Strto sonce

Prihajam v strto sonce, ki je izgubilo kaplje deževnega gozda. Zaprta v mehur ga držim za tipalke in ga mehko spuščam vase. Toplo je in prijetno. Kot modrina uhajajoče vezalke mojih najljubših škornjev. Kot dotik konja sredi pobesnelih trav, ki so polizale vso čokolado sosednjih polj, zato grizljajo morja z zelenilom in praskami. Kot koder na ramenu, ki se uči lajati rjavo.

 

Prihajam v sonce, ki sem ga čutila poslednjič sredi žametne doline, polne fantovskih nogavic in žabjih krakov. Vrtov z namišljenimi popki in lesenimi hišicami z veliko začetnico na kolenih. To je bila vdolbina s prekratkimi belimi majicami na vsakem koraku od ena do tisoč. Z deklico, ki je zaprtih oči zaplavala za odrezanimi kitkami brez malih prstov v vlažnem zraku.

 

Obračam se in dehtim kot zemlja, ki praznuje pod plugom rdečega motorja. Hitreje, da vrnem cvetenje žarkom. Da prilepim pego, ki je padla na srajco. Naj ima lise, naj grmi v stajah svoje pokončnosti, naj se izpoje kot petelin sredi brezpernate divjadi, naj končno zadoni krik poglavarja s skalpom v rokah, naj bo moški!

Vesna Šare

Andrejka

Poslano:
23. 12. 2016 ob 21:42

Mojstrsko, enkratno, berem in berem in se polnim z bogastvom tvojih besed, Vesna.

Lp

A  

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
28. 12. 2016 ob 10:03

Nekaj (zadnje čase) novega v tvojem izrazu: podaljšani verzi, polni oziranj na vse strani ... in vendar se izdvaja motiv oživljanja strtega sonca, dopuščanja, da se p. s. hkrati zaleze v spomine in boleče porine v središče trenutka ... čestitke,

Ana

Zastavica

ajda

Poslano:
28. 12. 2016 ob 11:31

Se strinjam s predhodnima komentarjema. Čestitke še posebaj za tvoje iskanje nekaj novega, kar se še kako obrestuje. 

lp, ajda


Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Vesna Šare
Napisal/a: Vesna Šare

Pesmi

  • 23. 12. 2016 ob 17:00
  • Prebrano 731 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 512.98
  • Število ocen: 15

Zastavica