Forum

Dragi uporabniki portala

Rad bi spomnil vse uporabnike tega portala, da ste tukaj gostje in da je potrebno spoštovati pravila, ki so jasno zapisana. Urednice portala, še posebno Lidija in Ana, velik del svojega prostega časa posvetijo uredniškemu delu na portalu. Brez uredništva bi ta portal že zdavnaj izginil v pozabo, tako kot mnogi drugi podobni portali. Zato se spodobi, da ste jim vsaj malo hvaležni, če pa ne premorete toliko socialnega čuta, pa bodite vsaj spoštljivi.

Verjamem, da marsikomu ni všeč sistem, da se marsikomu zdi, da je premalo opažen. Verjamem, da je bil kdo kdaj tudi spregledan, a to ni nič tragičnega: ta portal še zdaleč ni edini medij, ki objavlja poezijo in če smo spustili kakega resničnega talenta, sem prepričan, da ga je našel kdo drug. To se dogaja neprestano tudi v drugih literarnih revijah. Uredniki imajo za branje le svoj okus in čeprav se trudimo, da bi bilo uredništvo čim bolj raznoliko, kljub vsemu kdaj kaj izpustimo.

Marsikaj bi lahko bilo na portalu tudi bolje. Vsi imamo mnogo idej, kaj vse bi lahko naredili, a zaradi pomanjkanja finančnih sredstev večina stvari ni kratkoročno izvedljivih.

Dejstvo pa je, da ima portal svoja pravila in svoj način delovanja. Člani berejo, ocenjujejo in pišejo, uredniki pa izpostavijo tisto, kar se njim zdi najboljše. Komentarji pesmi so namenjeni predlogom za izboljšave, pohvale in konstruktivne kritike. Mnogi, ki so začeli pisati tukaj, so iz tega sistema veliko potegnili in so postali znani in priznani, tudi nagrajeni zunaj sistema, kar smatram za priznanje, da uredništvo deluje prav.

Zato vse, ki ste mnenja, da je uredništvo neznosno, nepravično ali kakorkoli zlovešče, pozivam, da preprosto prenehate objavljati na portalu pesem.si in svoje pesmi poskusite poslati na naslove različnih literarnih revij (tudi spletnih, kot sta Locutio in Poesis). Ne želim, da bi kdorkoli tukaj trpel, saj je možnosi za objave tudi drugje dovolj. Prosim vas torej, da se nehate pritoževati nad uredništvom (še vedno pa se lahko pritožujete nad tehničnim ustrojem portala in dajete konstruktivne predloge za izboljšave sistema).

Vsakogar, ki se bo lotil zmerjanja kateregakoli izmed članov uredništva, pa bom brezpogojno in brez razmišljanja blokiral.

Hvala za razumevanje!

P.S.:  Kar sem napisal, ne more biti predmet polemike, zato bo komentiranje tega prispevka zaprto.

 

Komentiranje je zaprto!