Forum

SPRAŠUJEM IN PREDLAGAM ( delovanje sistema na portalu Pesem.si )

Spoštovani g. Geršak,

ker sem bila zopet napotena na vaš naslov, vam v kopiji pošiljam dopis, ki je bil naslovljen v bistvu na celotni zbor ( urednike in skrbnike portala Pesem.si ______________________________________________________________________________________________________________________________________________

KOPIJA:


Kako to, da je bila moja edina podčrtana pesem na naslovni strani pod podčrtankami približno en dan in pol, ( ali pa niti toliko časa ne ), medtem, ko so nekatere druge podčrtanke tam cel teden , pa tudi več.


Zakaj je bila v soboto dopoldan moja pesem Pismo med rubriko bralci priporočajo, proti večeru je pa ni bilo več ( ali ste se mogoče zmotili pri prvi objavi ?) in kako to sploh izbirate?


Pred nekaj meseci sem vam pisala glede sistema pridobivanja točk. takrat ste se izgovorila na g. Geršaka in me napotila na njegov naslov, od njega pa sem dobila odgovor, ki ni ne tič ne miš.

Sicer je napisal, da se dela na tem, da se sistem spremeni, vendar, glede na pripombe drugih udeležencev, ki so se pritoževali že leta pred mano in jih je motil prav tako ta sistem, do sedaj še ni nikakršnih sprememb.

Menim, da ni korektno, niti pošteno, do mene in ne do drugih članov na portalu, da imamo nekateri možnost točkovanja 50 točk, medtem, ko člani, ki že leta objavljajo svoja dela, točkujejo lahko samo s petimi točkami

( razlaga g. Geršaka, da sistem sam izbere koliko točk boš imel, pač po št. komentarjev, lajkanju, kako intenzivno se udejstvuješ itd ... ) , po moji oceni in oceni drugih članov, ne pije vode,

kajti točkovanje psihično vpliva na ocenjevanje in veliko članov lovi točke in imajo že izdelan sistem, kako si jih pridobiti, silite pa tudi nove, še neizkušene, da se poslužujejo istih metod.

Zato bi bilo pošteno in pravično da se, uredništvo in skrbniki med seboj dogovorite, kako priti na sistem 5 točk (za vse enako ), v okviru teh so pa %, ki naj bi bili pomemben pokazatelj uspešnosti pesmi, zadnjo besedo pa ima tako in tako uredništvo.

Ampak prosim, vi se dogovorite, ne nas pošiljati v žerjavico po kostanj in prelagati težave na nas, kajti vi ste predstavniki tega portala.


Pa še ena težava je, kako to, da morajo biti zunanji bralci, če te hočejo oceniti prijavljeni kot član, čeprav v navodilih tega ne piše ( mi je povedala hči, ki me je hotela oceniti, pa ni mogla, ker se ni želala samo zaradi tega prijaviti ).

Nekateri pa, ki imajo opravka z računalniki, imajo možnost sebe oceniti z večih ( bom rekla " delovnih mest").

______________________________________________________________________________________________________________________________________________


Odkar sem prisotna na portalu, sem opazila tudi, da je imel eden od članov možnost ocenjevanja s 15 točkami, sedaj pa je zopet na začetku ( na 5- tih točkah ), ko pa sem vas jaz prosila, da me kot začetnico postavite na začetno pozicijo, je bil odgovor z vaše strani, da to ni mogoče - halo!!!

 

Ne vzemite mojega pisanja za zlonamerno, ker to ni, bi pa rada, da se počasi stvari začnejo premikati v zadovoljstvo vseh prisotnih, in

prosim vas, ne mi odgovarjati klišejsko, kar delate že nekaj let, ker sem vse odgovore, da se trudite in premišljujete o spremembah že prebrala in resno mislim, da je prišel čas sprememb in ne premišljevanja ( par let je bilo dovolj, kajne) ?

 

Lepo vas pozdravljam in vam želim uspešno delo.

 

gorskijavor

 

Ps.: prilagam tudi kopijo odgovora, da se naj obrnem na vas, ali vašega sodelavca.

 

Re: komentar

Pozdravljena, gorski javor,

glede tehničnih rešitev na portalu, kot so avtomatično prikazovanje na 1. strani, štetje točk, branje in ocenjevanje zunanjih obiskovalcev in druge take podobne reči, se prosim obrnite na skrbnika portala Gregorja Grešaka ali Žiga Stopinška. Jaz (in tudi drugi uredniki) se ukvarjamo le z vsebino objav na portalu. S tehničnimi zadevami se ne ukvarjamo, ker tega niti ne znamo in ker nimamo časa (poleg vsak svojega dela za preživetje - kot veste, delamo na pesem.si prostovoljno in ko nam čas dopušča).

Zavedam se, da pesem.si ni popolno narejen portal in da bi bržkone potreboval določene spremembe, seveda o tem potrebujemo soglasje urednikov / skrbnikov in morda tudi kake dobre predloge s strani uporabnikov.

Upam, da sem kaj pomagala k osvetlitvi delovanja,

lp, Ana Porenta

 

 

 

 

 

 

Komentiranje je zaprto!