Meditacija pod slivo

sedem pod drevo
kot Buda

 

ker figovec ne raste
ob domači hiši
je dobra tudi stara sliva
z vejami do tal
naslonim se na deblo
nemir obesim v krošnjo
čakam dotik


v dlani mi pade moder sadež


oh, Izak!


lahko sem kakor zemlja
ki vleče k sebi
ukrivim prostor
z rokami za objem
upognem čas z valom želje

 

in že si tu
gravitacijo

odtrgajo drhteči prsti
postaneva lebdenje

 

in ti v meni
razsvetljenje

 

:)

 

pi - irena p.

 < 1 2

Živko Mirković

Poslano:
11. 11. 2016 ob 20:26

Vidim, da se je uredilo otpodvlačenje, a brisanje svih ostalih pesema ću tretirati kao kolateralnu štetu, žrtvu kompromisu.

Dobro, bilo pa prošlo nepovratilo se.

Osećam sad neki moralni dug, da nastavim. Da, pojavio se jedan par koji je "dovršio" Torvill-Dean, tj. oborio me s nogu. Nažalost u ovom trenutku nemam vremena da objasnim šta ui kako je performance tog para izazvalo u meni, te kakve veze ima sa mojim odgovorom na tvoju pesmu, tačnije na zamišljen razgovor koji vodi junakinja tvoje pesme sa junakom kojeg ja vidim u tvojoj pesmi. Nadam se da ću naći jednom, uskoro(?), bar malo vremena, da razvijem i odgovor i kruženje u ljubavi (i puno još toga). A do tada evo šta mi se po glavi vrti

http://www.youtube.com/watch?v=RyJknaDA7II





Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
12. 11. 2016 ob 18:26

Živko, ne zdi se mi ravno fora, da objaviš 10 pesmi in jih kasneje zamenjaš z "Umaknjeno zaradi neprimerne vsebine" - OK, enkrat bi bilo to zanimivo, če pa to narediš vsakič, se zdi kot bi hotel nekaj sporočiti indirektno (ampak kaj?) ali pa zafrkavati uredništvo. 

Oprosti, Pi, to nima zveze s tvojo pesmijo. In poslej bomo brisali komentarje, ki niso povezani zgolj z vsebino pesmi - torej če se tičejo ocen, vrednotenja drugih ipd. Za splošne teme, ki žulijo člane, se lahko razpisujejo na forumu (v temi Klepetaj s člani ali Pesniško razpredaj).

Lp, Ana 

Zastavica

Živko Mirković

Poslano:
12. 11. 2016 ob 19:11

Ana, rekoh da to (obrisane pesme) smatram kolateralnom štetom i da neću o tome, a reč je reč. (Možda jednom ispadne negde drugde prilika da lepo u prijatnom razgovoru razgovaramo i o tome, ali ovde ne, jer reč je reč.)


Takođe znam da vam (Uredništvu) nije uvek baš lako.


Nemoj da brišeš, jer vidiš da i sami uvidimo da smo zastranili, a i pre toga se trudimo. Samo ćeš napraviti štetu svima. Mi ćemo se osetiti infantilno, vas ćemo doživeti kao patrone. To zna da rodi bunt, a iako ne znaš, verovatno osećaš da neki umemo isterati mak na konac, bez svađe. Ni nama nije cilj, bar meni nije, a vidim ni da drugima nije, da ratujemo. Uviđamo i mi naše greške, naše nesavršenosti. Ni meni ne paše da pišem pod pesmu baš uvek pa bih i ja da pišem negde drugde. Iskreno verujem da će se to i desiti. Sad je stvar da kad počnemo zanimljivo oko pesme to nastavimo tu - izvan pravila, priznajem, ali priorodno. Polako ćemo se naučiti, da postoji još zanimljivih stvari oko poezije i zanimljivih "lokacija", te da nisu uvek i samo pojedine pesme ono naj. Moramo se i odučiti od egocentrizma - napisao sam pesmu i samo me ocene i podvlačenja interesuju, pa ću ostalo potrpeti, ali nigde drugde neću ni da virnem.


Ponekad se stavim u vašu Uredničku kožu, pa onda ni ne napišem, a verujem da ima i drugih koji slično razmišljaju.

Strpljen - spašen.

A kad dobijete kritiku, mislim na Uredništvo, gde god da dobijete, nikako ne brišite, samo ćete pojačati nezadovoljstvo. Preusmerite poruku gde mislite da treba, dajte link i polako će i nas ubrzati da prihvatimo nove lokacije. Ne sežite odmah za bičem, probajte i sa šargarepom (mrkvom, korenčkom).

Jer poezija je široka kao i filozofija, ako ne i šira, i vrlo lako se napravi šteta ako se mačem uređuje.

beše to moj predlog, doduše na brzaka, nesistematizovan

Ž

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

pi - irena p.
Napisal/a: pi - irena p.

Pesmi

  • 05. 11. 2016 ob 08:25
  • Prebrano 2201 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 518.1
  • Število ocen: 23

Zastavica