Forum

SENIORJI 2016 - podaljšano do konca aprila!

JSKD nas obvešča, da je rok za oddajo podaljšan do konca aprila - tako da: niste še zamudili!

V ZAVETJU BESEDE 2016, – LITERARNI NATEČAJ ZA STAREJŠE AVTORJE, KI PIŠEJO V SLOVENSKEM JEZIKU

 

Namenjen je starejšim avtorjem in avtoricam (leta niso »predpisana«).

Avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Število poslanih prispevkov je omejeno na 10 pesmi, 10 strani proze ali drame. Vsak prispevek naj bo označen samo s šifro avtorja, ne z avtorjevim imenom, v posebni priponki pa morajo biti navedeni naslednji podatki - avtorjevo ime, kratka biografija do 7 vrstic (ta naj se nanaša predvsem na ukvarjanje s pisanjem ter z dosedanjimi objavami), letnica rojstva, domači in elektronski naslov ter telefonska številka - prijavnica.

Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili literarno delavnico, namenjeno predvsem analizi poslanih besedil in pogovoru o literarnem ustvarjanju nasploh. Regijskih srečanj bo šest, JSKD jih bo pripravil skupaj s svojimi izpostavami:

petek, 27. maja 2016 - Rečica ob Savinji (JSKD OI Mozirje) 
četrtek, 2. junija 2016 – Žirovnica (JSKD OI Jesenice) 
ponedeljek, 6. junija 2016 – Vrhnika (JSKD OI Vrhnika) 
petek, 9. septembra 2016 – Maribor (JSKD OI Maribor) 
nedelja, 25. septembra 2016 – Divača (JSKD OI Sežana) 
torek, 27. septembra 2016 – Metlika (JSKD OI Metlika)

Med avtorji, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj, bo državni selektor Marjan Pungartnik izbral osem finalistov. Izbrani avtorji bodo povabljeni na državno srečanje starejših literatov, ki ga bo JSKD pripravil skupaj s svojo izpostavo v Mariboru, in sicer: v petek in v soboto, 18. in 19. novembra 2016.

Srečanje bo posvečeno spominu na slovensko pesnico, pisateljico in igralko Berto Bojetu, ki je bila rojena 8. februarja 1946, v Mariboru. Svojo poezijo je objavljala v številnih revijah, med drugim tudi v reviji Mentor. Leta 1986 je prejela nagrado Borštnikovega srečanja za vlogo Agate Schwarzkobler v istoimenski drami, deset let kasneje še nagrado kresnik za roman Ptičja hiša (1996).

Besedila izbranih avtorjev bodo objavljena v zborniku V zavetju besede, v elektronski ali tiskani obliki.Objave ne bodo honorirane. Organizatorji bodo finalistom krili stroške strokovnega dela srečanja in prehrane. V okviru državnega srečanja bomo izvedli tudi javno okroglo mizo (in delavnico) o samozaložništvu in podelili priznanja za najboljšo samozaložniško knjigo 2015.

Prispevke za literarni natečaj je treba poslati 25. aprila 2016, na elektronski naslov:

[email protected] 
(Zadeva: V zavetju besede 2016).

Kdor nima svojega elektronskega naslova, se lahko za pomoč obrne tudi na območne izpostave JSKD.

 

Silenced

Foto: János Csongor Kerekes

 

Komentiranje je zaprto!