Forum

Danes se ne bojim svetlobe

Danes se ne bojim svetlobe je naša prva elektronska knjiga. Nastala je v živo, na pesniških odklopih in prinaša stvaritve prisotnih avtorjev na Pohorju (avgust 2014) in v Čepovanu (maj 2015). Izdali smo jo KGD Reciklaža in Zavod za razvijanje ustvarjalnosti, ki smo tridnevne pesniške delavnice tudi organizirali. Avtorice in avtorje  je k ustvarjanju izzivala naša urednica Ana Porenta, tudi sicer mentorica literarnih delavnic. Knjiga prinaša žive pesniške zapise posameznih avtorjev ter kreativna besedila, ustvarjena v skupinskem zamahu, na koncu knjige je mentorica kratko opisala izzive, ki smo se jih lotili prisotni.
Zbornik Danes se ne bojim svetlobe
Zahvaljujejmo se avtoricam in avtorjem knjige Danes se ne bojim svetlobe: Patriciiji Dodič, Martini Fridl, Gregorju Grešaku, Janku Kečku, Jani Kolarič, Tomažu Mahkovicu, Branki Merhar, Franciju Novaku, Željku Peroviću, Ani Porenta, Vesni Šare,  Sari Špelec in Heleni Zemljič za navdušujoče, raznolike in zanimive stvaritve, Ani za premetne pesniške izzive, KGD Reciklaža in Tinetu Dolžanu za levji delež pri organizaciji  ter Franciju Novaku za ureditev in krasno podobo pričujoče elektronske knjige. Prepričan sem, da ji bo vsako leto sledila nova živa pesniška knjiga. Vabimo vas k branju, odzivom in vam želimo prijetne prednovoletne dni!

PDF datoteka 8MB

 

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
04. 12. 2015 ob 11:48

Čestitke. Naslov zbirke zveni zelo obetavno. :)

Zastavica

rožmarin

Poslano:
05. 12. 2015 ob 09:48

Super! Čestitke! 

Zastavica

Franc Tominec

Poslano:
05. 12. 2015 ob 17:51

Čestitke :)

Zastavica

dimitrij

Poslano:
06. 12. 2015 ob 12:11

Čestitke za odlično idejo in njeno realizacijo.

Lp, Dimitrij

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
07. 12. 2015 ob 08:26

Pesmi so imenitne. Počutim se, kot da sem tam z vami, ko jih berem. 

Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
07. 12. 2015 ob 16:33

Iskrena hvala vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri nastanku elektronske knjige, še posebno odlični mentorici Ani Porenta, zaradi katere smo pozabili na uro, vreme in ostale nepomembne malenkosti. Hvala Sari in Tinetu, ki sta speljala organizacijski (pa ne samo ta) del z ustvarjalno energijo. Hvala vsem odklopljencem za nepozabno odkrivanje sntntna* v sebi in v drugih. Hvala za boleče smejalne mišice. Hvala za nove pesmi in ideje. Hvala za obžalovanje, ker sem en odklop zamudila. 


Vaša soodklopljenka

Vesna.


*Če koga zanima, kaj je sntntn, naj se nam pridruži na katerem od naslednjih odklopov.


:-)


Zastavica

patra

Poslano:
23. 12. 2015 ob 11:48

res je: bilo je čudovito in na še velikokrat :) hvala vsem 

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
23. 12. 2015 ob 22:06

Hvala vam, soodklopljenci in priklopljenci na Danes se ne bojim svetlobe. Čarna so ta srečanja in tisto, kar nastane ... Na zalogi imamo že polovico drugega dela (z letošnjega jesenskega Pohorja), zato se bomo gotovo še odklapljali - že zdaj vabljeni na skupinski priklop na poezijo.

Lepe praznike vsem,

Ana


Zastavica

Komentiranje je zaprto!