Forum

MENTORJEV FEFERON

MENTORJEV FEFERON 
ZA NAJBOLJŠO PROTESTNO PESEM ALI DRUŽBENO SATIRO.


Zgodovina pripoveduje. Pove, da je najučinkovitejše družbeno zrcalo vedno bila satira, ki hodi z roko v roki s protestno pesmijo. A ne pozabite – nobeno pravo zrcalo ni tako vroče, kot se skuha; protestna pesem in družbenokritična satira nasploh nista golo rohnenje in prazno besedičenje s stokrat prežvečenimi puhlicami in rimami, ampak tudi in predvsem sposobnost satiriziranja dandanašnjika, umetnost različnih vidikov in perspektiv sodobnosti ter veščina uporabe medbesedilnih 
in drugih kakovostnih sorodnih postopkov, ki iz kritične misli naredijo poezijo! Slovencem izročilo satire in družbene kritike nasploh ni tuje, zato je, sploh v današnjih časih, toliko bolj pomembno, da se o njem tudi sliši in to na glas!

 

FEFERONI, POKONCI IZPOD KORENIN! 


Oglasite se torej, umetniki kakovostnega protesta ali družbene satire!


Takole se glasijo določbe sodelovanja:


- natečaj je anonimen,


- natečaj je namenjen delovnemu ljudstvu, med 20 in 60. letom starosti (omejitev let ni zavezujoča);


-  pesmi prijavite z namenom brezplačne objave v Mentorju v primeru izbora,


- vsak avtor sme poslati največ dve pesmi,


- v elektronski obliki naj se angažirane teme udejanijo do petka, 7. avgusta 2015, na e-naslov: [email protected]

 

Pristavljamo še:
- ker je razpis anonimennaj bo vsaka pesem opremljena s šifro, v posebni priponki pa naj čakajo pravi podatki (šifra, ime in priimek, kraj bivanja, gsm, e-naslov, letnica rojstva), ki bodo znani šele po odločitvi žirije, najkasneje mesec dni po izteku roka za prijavo!
- žirija, v kateri tičijo umna protestniška telesa z imeni Ksenija Jus, Matej Krajnc, Jose in Aida Kurtovićbo pregriznila vse prispele feferone in ugotovila, kateri najbolj useka. 

Nagrada za najboljši feferon bo uglasbitev in predstavitev na Festivalu mlade literature Urška v petek, 16. oktobra 2015, v Slovenj Gradcu. Še tri ostre feferone bomo nagradili, in sicer: s predstavitvijo v okviruFestivala angažirane umetnosti (maj 2016) in v okviru Festivala Slam poezije, enega avtorja od treh dodatnih feferonov pa povabili na brezplačno literarno šolo z naslovom Mladost v močvirju v Veliko Polano med 17. in 20. septembrom 2015 s številnimi priznanimi mentorji. Odločitev žirije ima biti nepreklicna brez možnosti pritožbe ali groženj žiriji.

Chilis

Photo: Adam Baker

 

Komentiranje je zaprto!