Forum

Objava pesmi

Lep pozdrav,

pred časom se mi je utrnila zanimiva ideja, ki morebiti ni tako zelo slaba; kaj ko bi še bolj omejili objavo pesmi na avtorja? Sedaj je mogoče objaviti eno pesem na dan. Morebiti bi bilo še bolje, če bi se lahko objavila ena pesem na tri/štiri dni?

Ne razumite me narobe; nikakor nisem za to, da se omejuje pesniško ustvarjanje in objavljanje, a nemogoče je pisati kvalitetno literaturo vsakodnevno. S tem bi se lahko izognili nepotrebnim objavam in tudi sami avtorji bi morali izbrati pesem, ki jo res želijo objaviti oz. smatrajo, da je res dobra (in ne objavijo "kar nekaj", ker pač lahko objavijo).

Portal Pesem.Si je izjemen, vse pohvale urednikom. Je pa mogoče res malo prenatrpan s poezijo, ki jo (roko na srce) nihče ne prebere, a kljub temu polni prostor.

No, to je zgolj predlog/ideja.

Kaj vi menite?

 

P.S.: S tem bi se razbremenilo tudi urednike, ocenjevalce in vse bralce ...

 

LP
Aleš

 

modricvet

Poslano:
22. 05. 2015 ob 15:44

Aleš, ne strinjam se. Ob prehodu s 3 na eno pesem dnevno se je pregledanost pesmi poslabšala.


LP, mcv

Zastavica

Aleš Jelenko

Poslano:
22. 05. 2015 ob 17:56

Saj smo različnih mnenj, a kako se lahko preglednost poslabša, če je pesmi manj? Manj pesmi (od teh (verjetno) več kvalitetnih) omogoča precej boljši dostopnost, iskanje, berljivost, ipd. To je povsem objektivno dejstvo - fact.

modricvet, to je vendar enako, kot da bi trdila, da je lažje najti 10 lepih paradižnikov v eni toni, kot pa v 10 kilogramih. :-)

LP, Aleš

Zastavica

modricvet

Poslano:
22. 05. 2015 ob 19:01

Res je, povsem nerazumljivo. LP

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
22. 05. 2015 ob 23:18

Od zunaj se vedno drugače vidi noter kot obratno ;))

Zastavica

Aleš Jelenko

Poslano:
23. 05. 2015 ob 10:45

Ne me razumet narobe :) To je bil zgolj predlog ...
Ne želim zanetiti kakršnegakoli prepira, slabe volje, ipd.!

A kako lahko argumentiraš "teorijo paradižnikov"? :)
 (Da se od zunaj vidi drugače kot obratno ni ravno odgovor)



Prosim brez slabe volje in vsega. Vse vas imam rad :D

(samo debatiramo)

Zastavica

Martina Pavlin-Essentia

Poslano:
23. 05. 2015 ob 20:08

Pozdravljeni, 

tudi sama se vključujem v debato. Aleš, menim, da pravilno razmišljaš. Tudi sama se večkrat sprašujem, na kakšen način bi lahko razbremenili urednice. Zaenkrat še nimam pravega odgovora. Mogoče bi tukaj urednice kakšno rekle.

Da je stvar "od zunaj videti drugače" je povsem na mestu. Urednice so aktivne ženske, ki poleg svojega zasebnega življenja, ki je zagotovo polno obveznosti (služba, družina,...), namenjajo ogromno časa za prebiranje, popravljanje pesmi, svetovanje, komentiranje,...Poleg tega so prisotne na delavnicah, ki potekajo preko spleta in v živo. Odpirajo različne forumske debate in teme. Pregledujejo pesmi v tujih jezikih in ocenjujejo kvaliteto prevodov. Organizirajo srečanja, pišejo spremno besedo (nekaterim) avtorjem ob izidu pesniških zbirk. Zagotovo je še kaj, kar sem izpustila. Vse to je njihovo prostovoljno delo! Tega se moramo zavedati.

Imejte lep dan, se beremo.

Martina

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
23. 05. 2015 ob 20:50

Se opravičujem za prekritje z oblakom, pa ste hvala bogu sončki, in to me (spet) poganja v tek. Zavedamo se, da bi lahko kako reč boljše naredili, trudimo se, a včasih enostavno ne znese ;) Ostajamo dobre volje, z dobrimi nameni ... na paradiž(nik) se pa kaj dosti ne spoznam, ga imam pa zelo rada ;))) 

Hvala za lep dan in naj bo še naprej,

Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!