Forum

moje sanje ona

jaz bi pa lepo prosila če je kdo seznanjen s tem da je v Oni prilogi Slovenskih novic objavljen natečaj na temo moje sanje.Če kdo ve kaj o tem naj prosim javi.hvala

 

Vesna Šare

Poslano:
29. 04. 2015 ob 09:55
Spremenjeno:
29. 04. 2015 ob 09:57

Jaz vem samo to, da se je letošnji Onin natečaj zaključil 30. januarja in da je tema bila Ljubezensko pismo (ali Misel nate).

Lp,

Vesna.

Zastavica

mateja321

Poslano:
30. 04. 2015 ob 08:46

hvala za odgovor, vendar je ta razpis bil v Oni 7.aprila,Vem pa da je naslov Moje sanje, ker sem imela Ono slučajno v roki, vendar tega nikjer na netu ne najdem, kolegica pa je Ono žal zapravila.Hvala 

Zastavica

mateja321

Poslano:
30. 04. 2015 ob 10:50

Ona, 07.04.2015 00:00:00
Moje sanje

Reviji Ona in Onaplus razpisujeta natečaj za najboljšo zgodbo. Razpisani naslov za leto 2015 je: Moje sanje. Pridružite se nam z ustvarjalnostjo. Vaše literarne prispevke pričakujemo do petka, 15. maja 2015.

Vemo, da dobre zgodbe ne potrebujejo zapletenih naslovov. In vemo tudi, da preproste zgodbe lahko povedo marsikaj. Morda celo največ. Zato vas vabimo, da nam jo zaupate. Svojo zgodbo. Zgodbo o tem, o čemer morda še zmeraj nenehno razmišljate. Enostavno zato, ker ste ženska s svojimi sanjami in vsem, kar sodi zraven. Sladkega ali grenkega. Zgodbo o svojih sanjah, čistih in iskrenih, ki so silovitejše od želja in jih je prav zares mogoče dojeti šele, če (in ko) nam jih dejansko uspe uresničiti in izkusiti.

Zgodbe o tem, kako je vsak krojač svoje usode, so zgodbe, ki jih narekuje najprej močna volja, ker se je na videz nemogoče težko premakniti iz ustaljenih in sprejemljivih smernic. Zgodbe o tem, da kozmični zakoni delujejo – če le strahovi, ki jih nosimo na podstrešju (pod)zavesti, ne preglasijo želja iz globin duše – so zato zgodbe, ki jih mestoma pišejo tudi kri in solze, radost in bolečina, strast in odrekanje.

Da, zato hočemo čutno zgodbo, ki bo govorila o tistem, kar se dogaja znotraj vas, ker le to odseva vse, kar ste in kar se dogaja okoli vas.

Vabljene, da izlijete na papir zgodbo svojih sanj. Zgodbo o skrivnosti življenja.

POTEK NATEČAJA

Zgodbe, ki jih boste pošiljale, naj ne presegajo 7000 znakov s presledki vred (tri tipkane strani). Pošljite jih v elektronski obliki na: oninazgodba@ delo.si, Zadeva: Natečaj; ali po pošti na naslov Ona in Onaplus, Dunajska 5, 1000 Ljubljana, s pripisom Natečaj.

Ta poteka anonimno. Podpišite se s šifro. Če boste zgodbe pošiljale po e-pošti, obvezno pripišite še telefonsko številko, na kateri boste dosegljive, če bo vaša izbrana med deset nominiranih. Zgodbe, poslane po pošti, naj bodo v treh izvodih, priložite jim zaprto kuverto, označeno s šifro, v kuverti pa napišite svoje polno ime, naslov in telefon.

Zadnji dan za oddajo vaših zgodb je petek, 15. maj 2015 (to je zadnji veljavni datum na kuverti ali odposlani elektronski pošti).

IZBOR ZMAGOVALKE

Zgodbam o drznosti, ki je vzplamtela iz dna duše, se bo posvetila komisija. Izbrala bo deset najboljših. Objavljene bodo v posebni knjižici Onina zgodba 2015. Priložena bo reviji Onaplus, ki bo izšla v torek, 7. julija 2015.

Še isti dan boste lahko začeli pošiljati svoje glasove za zgodbo, ki vas bo najbolj prevzela ali se boste z njo najbolj identificirali, drage bralke in spoštovani bralci One in Oneplus. V uredništvu jih bomo prešteli in ugotovili, katera je zmagala.

Avtorica zmagovalke bo razkrita v reviji Onaplus, ki bo izšla v torek, 1. septembra 2015.

NAGRADE

Avtorici najboljše zgodbe bomo podarili 500 evrov. Seveda bomo poskrbeli tudi za praktične nagrade za petnajst izžrebanih bralk in bralcev, ki boste pošiljali kupone s svojimi glasovi za zmagovalno zgodbo. Obdarili vas bomo z imenitnimi Oninimi nagradami.

Piše: Klavdija Miko

Zastavica

mateja321

Poslano:
30. 04. 2015 ob 10:51

z vztrajnostjo mi je uspelo.lp mateja

Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
30. 04. 2015 ob 10:55

Hvala, Mateja!

:-)

Lp,

Vesna.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!