Forum

V ZAVETJU BESEDE 2015

Revija Mentor razpisuje
V ZAVETJU BESEDE 2015,
literarni natečaj za starejše avtorje
Namenjen je starejšim avtorjem (leta niso »predpisana«), ki pišejo v slovenskem jeziku.
Avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Število poslanih prispevkov je omejeno na 10 pesmi, 10 strani proze ali drame.
Vsak prispevek naj bo označen samo s šifro, ne z avtorjevim imenom, v posebni priponki pa morajo biti navedeni naslednji podatki - avtorjevo ime, njegova kratka biografija (ta naj se nanaša predvsem na ukvarjanje s pisanjem ter z dosedanjimi objavami), letnica rojstva, domači in e-naslov ter telefonska številka.
Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili literarno delavnico, namenjeno predvsem analizi poslanih besedil in pogovoru o literarnem ustvarjanju nasploh. Regijskih srečanj bo šest, JSKD jih bo pripravil skupaj s svojimi območnimi izpostavami:
petek, 29. 5. 2015 - Muta (JSKD OI Radlje ob Dravi), Liljana Klemenčič
četrtek, 4. 6. 2015 – Jesenice (JSKD OI Jesenice), Barbara Korun
ponedeljek, 8. 6. 2015 – Logatec (JSKD OI Logatec), David Bedrač
petek, 4. 9. 2015 – Maribor (JSKD OI Maribor), Marjan Pungartnik
sreda, 23. 9. 2015 – Ajdovščina (JSKD OI Ajdovščina), David Bandelj
četrtek, 24. 9. 2015 – Sevnica (JSKD OI Sevnica), Gabriela Babnik
Med avtorji, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj, bo državna selektorica Dragica Vesković izbrala osem finalistov. Izbrani avtorji bodo povabljeni na državno srečanje starejših literatov, ki ga bo JSKD pripravil skupaj s svojo izpostavo v Radovljici, in sicer: v petek, 13. novembra 2015, v Knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu. Srečanje bo posvečeno spominu na danes skoraj pozabljenega pisatelja in kiparja Toneta Svetine, ki je bil rojen 15. novembra 1925 na Bledu, napisal pa je med drugim tudi enega najbolj branih slovenskih romanov Ukana.
Besedila izbranih avtorjev bodo objavljena v zborniku V zavetju besede, v elektronski ali natisnjeni obliki. Objave ne bodo honorirane. Organizatorji bodo krili stroške strokovnega dela srečanja in prehrane.
Prispevke za literarni natečaj je treba poslati do ponedeljka, 4. maja 2015, in to izključno na e-naslov: [email protected] (kot zadevo je treba vpisati: V zavetju besede 2015). Kdor nima svojega elektronskega naslova, se lahko za pomoč obrne tudi na območne izpostave JSKD.

 

Komentiranje je zaprto!