Forum

PREDLOG ZA VEČJO TIPOGRAFIJO

Pozdravljeni!

 

Imam predlog, da bi bila osnovna velikost črk 12. Sedaj je osnovna velikost črk 10 in se mi zdi odločno premajhna,

sploh če upoštevamo, da je, (po mojem občutku) povprečna starost člana na tem portalu prav gotovo tam nekje 40 let,

torej to so leta, ko že kar nekaj ljudi dobi očala, pač nimajo tako dobrega vida kot so ga imeli pri 20ih. Seveda vem, da ima vsak možnost klikniti gumb: font size, toda to počnemo le redki. Meni osebno se dogaja, (pa ne nosim očal), da se veliko težje pripravim k branju kakšne tu objavljene pesmi, ravno zato, ker je osnovna velikost črk premajhna, da ne govorim o tem, ko prek mobilnik berem pesmi iz pesem.si.... Upam, da se bo na tem, sicer manj pomembnem, področju kaj spremenilo, saj bi bil s tem ta portal še vizualno prijaznejši in udobnejši uporabnikom. Tale predlog je objavljen v velikosti črk: 12.

 

LP 

           graf. oblikovalec Matej Krevs

 

modricvet

Poslano:
01. 02. 2015 ob 14:24

Matej, pisavo za branje enostavno povečaš s pritiskom tipk Ctrl in znak + (lahko večkrat +, da se bolj poveča. Sicer pa na to vpliva tudi nastavitev resolucije zaslona.


LP, mcv

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
01. 02. 2015 ob 16:09

Na ekranu velikost črk v točkah ne pomeni nič, ker je končna velikost odvisna od resolucije ekrana. Privzeta velikost tipografije na portalu je 14px. Na namiznem računalniku je to dovolj, na telefonu verjetno premalo. S časom naj bi portal postal bolj prijazen mobilnim napravam, zaenkrat je stanje žal bolj slabo, priznam ...

Drugače pa nasvet, ki ga daje Modricvet drži in deluje. Tudi sam ga uporabljam na nekaterih spletnih straneh, ki imajo izrazito mahjno tipografijo.

LP, Gregor

Zastavica

Matej Krevs

Poslano:
08. 02. 2015 ob 15:40

zapozneli odgovor, 

mislim da je privzeta tipografija 10px, vsaj takšna št. se pokaže ko urejaš besedilo, ko objavljaš pesem...


lp M

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
08. 02. 2015 ob 17:27

Živjo, to je privzeta tipografija v urejevalniku. Če tam ničesar ne spremeniš, se upošteva privzeta tipografija portala.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!