Strelice

Sonce zagrinja zavese.

 

Nekje 
med krošnjami in nebom
se širokousti vrana.

 

Drhtečo sredico
ti prebada
oster
kra, kra, kra. 

Lea199

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
01. 03. 2014 ob 21:38
Spremenjeno:
02. 03. 2014 ob 14:57

Dobra pesem, ki na kratko zajame vsem znani občutek  neopredeljivega strahu, vrane kot simbol smrti pa nakažejo smer, v katero sega ta strah. Pesem, ki se mi zdi malo  kot  malo razširjena tanka, saj ima razen forme vse njene elemente.

  Lp, lidija

Zastavica

Lea199

Poslano:
01. 03. 2014 ob 22:09

Hvala, Lidija :)

Mislim, da imaš povsem prav. 

Ne vem zakaj, a nisem čutila želje, da bi jo stlačila v formo. Pustila sem ji, da se zapiše tako kot si želi. Spet ena izmed onih, ki mi vodijo prste, hočejo po svoje "stopiti" pred bralca.

Lp, Lea

Zastavica

Poslano:
02. 03. 2014 ob 00:48

Ja, pesem, ki te prestreli. Z malo besedami povedano ogromno.

Zanimiv simbol je seveda vrana in njej nasprotno sonce. A tokrat me je najbolj vznemirilo trikratna ponovitev besede kra. Zakaj ravno trikrat? Številka 3 je najbrž res zakoreninjena v nas že iz pravljic.

Berem :

Število tri lahko predstavlja preteklost, sedanjost in prihodnost.

Predstavlja neko mističnost tudi v krščanstvu in že v zgodovini poprej (kača, Adam in Eva).

Po Jungu naj bi število 3 veljalo tudi kot nekaj, kar ni dokončano - bog, hudič: mi sami pa tretji nedokončani del, ki se bo izrisal.

Tri dimenzije, itd.

Trikratna ponovitev se mi ne bere samo kot kra kra kra, ampak v teh besedah najdem širino na večih nivojih. So s smrtjo povezani občutki. S smrtjo o življenju. Strah smrti? Strah življenja? Strah po življenju? Nazaj, zdaj in kam bo naprej? Prelet vseh treh dimenzij. V mističnost.

Hvala, Lea.

Za raziskovanje. :)

lp, Tea


Zastavica

Poslano:
02. 03. 2014 ob 00:57

In slučajno naletela na to povezavo. Začetna slika mi je bila zanimiva. :)

Lahko noč :)

Zastavica

Lea199

Poslano:
02. 03. 2014 ob 20:42
Spremenjeno:
02. 03. 2014 ob 22:53

Hvala, Tea 

za poglobitev in zelo lep komentar. :)

Res, tu so sonce, ki zagrinja zavese, črna vrana, ki se oglaša s tremi kra, kra, kra. Seveda ne brez razloga. Glede razlag teh kra, bi lahko pritrdila vsaj trem izmed tvojih ugibanj, morda celo štirim. 

Da je pesem dobra sem začutila takoj, ko sem jo zapisala direktno na forum, nisem je pilila in nisem se obremenjevala s slovnico.

Hvala za zanimiv link, dobra, meni všečna glasba. Tudi nekatere slike so mi zelo dobre in zanimive. Svojo pesem sem našla v 3. ali 4. sliki pred koncem miksa.(nisem si točno zapomnila)

Iz vodne gladine "raste" zapuščena hiša, nad njo sivina (z oblaki prekrito nebo). Tam se riše jata ptic in tik nad vodo pred stavbo v nizkem preletu še ena, črna. Naj omenim še rahlo meglico. Vse vzbuja občutek samotnosti, zapuščenosti. Potem se pogled dvigne proti podstrešni lini, tam uzre svetlobo/luč. Videno lahko "oblečem" v kar nekaj razlag/zgodb.  

Lp, Lea

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Lea199
Napisal/a: Lea199

Pesmi

  • 01. 03. 2014 ob 20:55
  • Prebrano 1187 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 614.77
  • Število ocen: 18

Zastavica