Bosa noga


Najlažje je imeti svoje mnenje o stvareh, ki jih ne razumemo;

ga je pa težko prodati.

Srečko Luštrek

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
21. 01. 2014 ob 09:46
Spremenjeno:
21. 01. 2014 ob 20:17

Kako prikladna izjava za široko uporabo, še najbolj pa takrat, ko naletimo na problem nekaj ubesediti tako, da bi nas vsi razumeli.. Včasih je težko "prodati" svoje mnenje že tudi o stvareh, ki jih razumemo, ne samo o tistih, o katerih samo mislimo, da jih razumemo.. Če pa jih dejansko ne razumemo, je  pravzaprav čisto enastavno imeti "svoje mnenje", ker je zdravo, ker je to osnovna človekova obramba proti frustraciji in kompenzacija za nepripravljenost na učenje ... P-jeva misel nam pove, da potem mnenj pač ne gre prodajati. Škoda časa.

LP, lidija

Zastavica

÷

÷

Poslano:
22. 01. 2014 ob 12:15
Spremenjeno:
22. 01. 2014 ob 15:52

Najtežje je to, in najlažje se prodaja prav to kar omenjaš p., prav iz istih razlogov (samozadostnosti neprepoznave) -

sicer ne bi potrebovali trgovine kot kompenzacije zafrustriaranih elementov našega obstoja. (odrivanje in odmikanje) . Če bi res vedeli, kaj karkoli pomeni, bi res imeli težnjo po prodaji ... bi imeli sploh še težnjo po poskušati predstaviti informacije naprej, predstavnikom baje iste vrste ... mislim, da je tuki cikl, ki že partisoč let ljudem ne da biti. Res,Močno dvomim,

da je ta izjava zrasla iz območja preseganja jezika in sporočil, ki jih z uporabnim jezikom lahko vodimo. jasno. do sogovornika, do deležnika v jeziku (istem, in ne sistematsko besedalno gobezdišče) Izjava, ki lepo nakazuje okvirje v katerih se še tako preprosto in vsevprek razglašen gobezdalec, govorec ali črkator, brez da bi kaj hotel povedati, nujno, in vselej. znajde pod častjo. Zadaj je prepozno - dokazano je: ljudje ne vedo kaj govorijo, zato se je na svetu pojavila beseda talent, greh, pravilno in samomor ... podčrtanka je pa špica :)


Če se potrudim razumeti napisano, pa gre za besedilo, ki bi ga lahko označil za lasno izvorbo (rak - bi se reklo) - rak ni napaka v delovanju genoma!. Navadna okužba je. Penicilin bi že pomagal.

Besede ne kupim, niti za pesem. Si namigoval na to p., ker sicer je izjava bore slabotna, švoh mislim, brez zavesti in tistega, saj veš - soli.


Ne za ljudi, za misel, niti za tinto, še bolj za misel;

kaj so to bosa kopita.

nalahko in "prepoceni stavek".

lp

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
26. 01. 2014 ob 13:36
Spremenjeno:
26. 01. 2014 ob 13:40

ruj, včasih ne vem, če te razmem, včasih pa se mi zdi, da te razumem, 

vem  pa, da si, kot večina p-jev, vsaj občasih preveč dovzeten za besede.
zato kdaj preveč hvališ, spet, drugič, pa si preveč kritičen.
ampak vse to je v redu, dokler je igra, dokler ni zlovolje, dokler se od-vija vaja ven
pa not ...
dokler je hec, ko pa ga zmanjka, pa seveda nič več ni resno.

ostani v cvetju!

lp

Zastavica

÷

÷

Poslano:
26. 01. 2014 ob 15:35
Spremenjeno:
26. 01. 2014 ob 16:45

moj oster pogled je tu res pozabil na celo polovico "mehkih" tonov, ki jih v naporu, na poti do aforizma vseekakor čutiti. morda sem se ustavil prenahitro oziroma nepošteno govorim samo iz vrha *pesmi, kot zapisa besed. Statika je seveda iluzija, in moral bi dodati, da gre ne glede na cilj za bogat miselni nabor in tudi odgovornost, zavest ne manjkata.

Nisem si vzel časa za spletenitev te poti, ker sem smatral, da jih imaš v mazincu, pa sem zato preveč samo na drugi strani, in ni pošteno to moje zijanje ;), če pa sem govoril le polovico.

Moja drža je zame previs, (pardon, pa mislim, da ni hudega - vedno se dotikam le črnila, ki se skozi simbolne črke v besedah da prebrati. v ljudi namiguje jezik, moj namen ni nikoli človek. le jezik, ki je vedno vmes.

zato se opravičujem vsem magnetizacijam, ki so se bile morda kdaj zgodile. :)

zimsko cvetje,

hvala za razumevanje p., in lep pozdrav.


Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Srečko Luštrek
Napisal/a: Srečko Luštrek

Aforizmi

  • 20. 01. 2014 ob 09:14
  • Prebrano 1243 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 248.35
  • Število ocen: 8

Zastavica