Sestavljalka*

skrita v neredu
iz drobtin pričaraš
ščepec večnosti

Lea199

Srečko Luštrek

Poslano:
25. 08. 2013 ob 18:02
Spremenjeno:
29. 08. 2013 ob 20:13

jaz sem takoj pomislil na tipkovnico, le da se m ma alo drugač prebral.

skrita med drobtinami & ...
iz nereda pričaraš
ščepec večnosti

lp

Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
25. 08. 2013 ob 19:03

js pa na pesnika, hehe

lp

Zastavica

Lea199

Poslano:
26. 08. 2013 ob 14:57
Spremenjeno:
27. 08. 2013 ob 09:51

Čo, lepo da imaš svoj pogled na napisano, to priča na večplastnost trivrstičnice (ali pa njenih bralcev) ;)))).

pi, haha zanimiva razlaga ;))))

vseeno, pa se sprašujem, kje je skupna točka med večnostjo in tipkovnico, da o pesniku (ali meni podobni pesnici) niti ne govorimo. hahaha ;))))

zaenkrat toliko, ker pesmi nočem razlagati (enako ne maram, da mi kdo razlaga svoje). Med branjem želim uživati.

Prav tako se mi smilijo vsi, ki lepijo videe v namen promocije, za kakšno točko več. Dobro ocenim tisto, kar mi je všeč. Z raznimi reklamami okitene pesmi, pa nemalokrat preskočim. 

čez čas, ko bo ocenjevanje mimo, vama nalepim link, da bosta videla, kaj sem mislila.

hvala za komentarja, vesela sem ju.

Lep dan, Lea

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
28. 08. 2013 ob 08:57
Spremenjeno:
12. 09. 2013 ob 00:24

Lea, zdaj sem pa prav firbčen in komaj čakam na kakšen namig. :)

nisem se poglabljal, vendar mislim, da velika večina lepi linke kot nekakšne proste asociacije, ali ker hočejo deliti kakšno vižo, razmišljanje ipd., ne zaradi točk.
če me pa o točkah vprašaš, mislim, da bi jih bilo najbolje, skupaj z milimeterskim drsnikom, pri priči ukiniti.

jah, z večnostjo so pa radi  večni problemi, ampak moram nekaj o tem, ker niti približno nisem imel v mislih istih stvari kot ti.
recvimo, da v poeziji, umetnosti ipd. obstajajo večne teme, večna vprašanja, čudenja;
kam gremo, kdo smo, od kod prihajamo ... tralala - evo, to, in nič drugega,  sem imel v mislih. v bistvu vedno govorimo o istih stvareh, le da na drug način.  jeziki pa nam rastejo, da iz teh (večnih) skrivnosti odstiramo tančice - vsak zase, po svojih potrebah in zmožnostih to sliko dopoljnjuje.
in ne strinjam se z 99,99%, z domnevno ekskluzivnostjo pesnikov. pisanje je le en od načinov, je pa eden od najboljših. vse to je dostopno marsikomu, je pa res, da družbene okoliščine, življenje v katerega smo pahnjeni, temu ni ravno naklonjeno. sistem ima rad butlje s kokicami.
tko ... če ima vesoljstvo smisel in smer, potem bo večno (ali "večno") kdo, ki 
si bo s tem belil glavo. 

lp


 

Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
28. 08. 2013 ob 09:59
Spremenjeno:
12. 09. 2013 ob 00:24

Čo. se strinjam, nisem pa vedela da prilepljeno itd. vpliva na točke, nisem se poglabljala, imam dosti drugih tolmunovsmiley Ali kot je rekel Bela Bartok : Tekmovanja so za konje, ne za umetnike. Če to smo ali vsaj  naj bi poizkušali biti.

Verjetno pa vsak od nas hoče povedati nekaj na svoj način, koliko je to drugim blizu, je spet stvar različnosti v vsem.  Važno je, da brskamo in iščemo. Pisan je naš svet in zna biti tudi lep!

 

Lp

Pi

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
28. 08. 2013 ob 14:26
Spremenjeno:
12. 09. 2013 ob 00:25

Tudi jaz ne razumem lepljenja linkov kot kakšno agitacijo za dodatne točke. Ne predstavljam si, zakaj in kako bi to vplivalo na to, kako daleč potegnemo drsnik; navsezadnje že zato, ker je pesem v svojem okencu, komentarji (z morebitnim linkom) pa v svojem, kjer lahko kvečjemu stisneš Všeč mi je.

Pri tistih, ki to radi počnejo, klikneš nekajkrat na link, da vidiš, v kakšni povezavi (če sploh) je s pesmijo - potem pa vidiš, ali ti je všeč ali ne; če ti ni, drugič pač ne klikneš, pa je. :)

Oglašam se zato, ker se tudi meni (sicer res redko) zgodi, da nekaj takega (posnetek) vpliva na navdih za pesem. Ko sem napisala cikel Ta zemlja, sem na forumu (še stari pesem si) objavila linka na Merlinovi pesmi s srhljivimi posnetki zadnje (upajmo!) balkanske vojne. Ne zato, ker bi cikel potreboval vizualno/glasbeno dopolnilo, ampak iz kakega drugega razloga (v konkretnem primeru npr. spodbudo za pesem o vsebini, ki me je dolgo tiščala, in želja deliti nekaj, kar se mi je zdelo dobro ubesedeno in uglasbeno).

 

No, da rečem še besedico o pesmi - heh, tudi jaz sem takoj videla pred seboj tipkovnico (drobtine so krive - mi, neolikani kompjuteraši, že vemo, a ne? tudi kaka majoneza se je že znašla med tipkami, da o vodi, kavi in pepelu ne govorimo :)). Iz tega posledično ščepec večnosti kot kanček premisleka ali preprosto - navdiha (ki lahko pride tudi iz vesolja - kot večnosti, kolikor lahko to človek razume).

Lp,

Kerstin

Zastavica

Lea199

Poslano:
28. 08. 2013 ob 15:46

Čo, pi, Kerstin, kaj lahko rečem drugega, kot da se vam opravičim. Vsak lahko dela kot mu je všeč, mu paša.

Ne morem pa iz svoje kože, pesem ki mi jo nekdo razloži mi ne pomeni nič več, škoda časa. Koliko več veselja nudi zapis ob katerem lahko iščem pomene, ....

Zato sem zadnje čase tako malo na pesem.si. No, saj pridem gor, pokukam, a ne berem, ne ocenjujem (ali bolje zelo malo). 

Ja, tipkovnica in drobtine grejo zelo skupaj, večnost pojmujem drugače.

Trivrstičnica je verjetno res preveč osebna in zato nerazumljiva. Se opravičujem, da sem jo sploh objavila. Kot sem obljubila, ob koncu ocenjevanja vam jo razložim.

Torej še enkrat: Prosim oprostite mi! Nekoliko nespretno sem povedala svoje mnenje in s tem nekatere med vami užalila, kar ni bil moj namen. Iskreno mi je žal, da je do tega prišlo :)

Hvala!

Lp, Lea

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
28. 08. 2013 ob 18:34
Spremenjeno:
28. 08. 2013 ob 21:10

huh, jaz nič bil užaljen, tvoj komentar je čist ok. 
pač smo različno razumeli ščepec besed, kar se rado dogaja, še posebej pri pesmih.
jaz sem vse skupaj dojel kot eno kramljanje, izmenjavo mnenj.
torej, prosim, nehaj se sekirat, drugač se bom jaz začel,
vse brisače pa imam v pralnem stroju. jooooj! :)

lp
 

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
28. 08. 2013 ob 19:46
Spremenjeno:
29. 08. 2013 ob 01:43

Draga Lea, mislim, da nikogar nisi užalila. Res!

Prav tako pesem ni nerazumljiva - nasprotno, ponuja, kot vidimo, različne interpretacije in razumevanja, kar je za pesem odlično - lahko jo kvečjemu pojmuješ kot "nerazumljeno" (v smislu, ki ga poznaš ti), a to pesmi prav nič ne škodi, nam pa tudi ne, saj ob njej uživamo.

Meni je všeč, da se ob pesmi razvijejo debate, ki jih pesem sproži. Verjemi, da slaba pesem še nikoli ni sprožila užitka polnih debat!

Zato nikar opravičevanja za objavo, lepo prosim! Ne dramatizirajmo, saj se vendar poznamo (resnično ali virtualno) in se pogovarjamo na nivoju. Mar ne?

Objem tebi, Lea, drugim pa en velik pozdrav!

Kerstin

Zastavica

Lea199

Poslano:
28. 08. 2013 ob 20:42

Čo, sploh ni problema :) saj se "poznava" in marsikatero sva že rekla. Kot sem napisala že v prvem odgovoru, vesela sem, da je pesem večplastna.:) No, moj odgovor/vprašanje je bilo mišljeno kot hec. V tisto smer, kako je objava na netu lahko večna. Pri pi, pa kako tako dobra pesnica, kot sem sama, lahko postane večna. ;))) Tudi pomežik zraven to potrjuje.

Rada kramljam in kakšno rečem, žal mi je le, da sem povedala tisto raznih posnetkih/ razlaganjih. Res me motijo, a vsak naj dela kot mu paše. Zato sem se opravičila in res mi je žal.

Madonca, si nepreviden, kako lahko v tako slabem vremenu, daš v pranje vse brisače ;)))

Lp, Lea

Zastavica

Lea199

Poslano:
28. 08. 2013 ob 21:08
Spremenjeno:
29. 08. 2013 ob 20:17

Draga Kerstin, hvala!

dolgo se poznava in vsako najino srečanje (tako virtualno, kot v resnično) je bilo lepo. Veliko ti dolgujem in sem ti neizmerno hvaležna. 

Tudi meni so debate všeč, ampak prej se mi je zazdelo, da bi veliko bolje naredila, če pesmi ne bi objavila. Verjemi ne moti me, da vidva s Čo-jem v njej najdeta tipkovnico, prav tako me ne moti pi-jin pesnik. Saj si tudi sama ob branju marsikaj "naslikam".

Seveda imam sama v mislih nekaj drugega. 

Prav zaradi večplastnosti me motijo različna razlaganja (takrat sem ujeta v ponujeno vsebino). Kot veš imam burno domišljijo in si rada slikam svoje zgodbe. Saj ni greh, če uživam ob branju poezije?

Pride pa čas, ko si zaželim, da bi vedela, kaj je pišoči mislil, takrat poiščem podatke, ki me zanimajo (se jih da). Nedolgo od tega sem brala zbrana dela Nika Grafenauerja pri eni izmed pesmi sem spoznala, da moram prebrati pesnikov življenjepis. Seveda sem ga in pesem sem razumela. 

Upam, da smo se sedaj rešili nesporazume (včasih sem nerodna in si zakuham pravo godljo).

Iskrena hvala!


Lp, Lea

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
28. 08. 2013 ob 22:04
Spremenjeno:
28. 08. 2013 ob 22:37

Lea, samo še nekaj glede pralnega stroja je treba razrešit.
v bistvu sem jih  dal prati  že junija, med vročinskim valom.
velikokrat pozabim pogledat, kako je z njimi.

lp
 

Zastavica

Lea199

Poslano:
28. 08. 2013 ob 22:08

Superca, Čo ;))))

takega te imam rada ;)))) saj vem pozabljati je človeško in v taki vročini nič čudnega ;))) če pride mimo burja, ti jo pošljem. Zmenjeno?

Do takrat bom pridna ;)))

bodi fanj z brisačami ali brez, Lea

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
28. 08. 2013 ob 22:13

ko bom sušil, bom prosil za burjo.

lp, zdaj moram nujno v koper, HEJ, TAXI!

Zastavica

Lea199

Poslano:
28. 08. 2013 ob 22:15

Razumem, ravno nekaj slišim, ... povedala televizija ;)))

 

lp, ;)))

Zastavica

okto

Poslano:
29. 08. 2013 ob 01:22
Spremenjeno:
29. 08. 2013 ob 10:48

Jaz sem Lein komentar razumel drugače in se z njo strinjam, ko avtor pod kratko obliko pesmi (haikujem) prilepi fotografijo ali filmček, lahko to služi tudi kot naslov haikuja ali kot »4. verz«, ki razlaga haiku, ki pa naj bi bil praviloma napisan preprosto in razumljivo brez razlage. Za ostale oblike pesmi pa kar ...  

 

Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
29. 08. 2013 ob 01:45

Alo, Lea, mislim da nisi nikogar užalila, le zakaj? In se nimaš komu opravičevati, si pač povedala svoje mnenje, vsak se ravna po svojih smernicah, včasih je kakšna prilepljena stvar zanimiva, pojasnjuje, lahko je lepa, polepšuje...nič narobe, samo jaz o tej reči s točkovanjem nič ne vem, nisem preštudirala, ker ocenjujemo se vsi, okusi so različni, prepričanja,  razumevanja in sprejemanja pa tudi, zato so ocene različne, kako pa se nabirajo točke bom pa enkrat nekje prebrala ali pa povprašalasmiley

Lepo noč vsem

Pi

Zastavica

Lea199

Poslano:
29. 08. 2013 ob 14:35

Hvala Okto,

prav si napisal to je to. Le kar se tiče ostalih pesmi, bi dodala, da prav nobeni ne koristi razlaga, taka ali drugačna. 

Morda še, čeprav to ni namenjeno tebi, ker vem, da zelo dobro poznaš pravila haikuja (bolje od mene, ali raje bolje kot sem jih sama pripravljena upoštevati): 
Ta trivrstičnica ni hajku. Nima pravilnega števila zlogov, glagol ni trajanju in premore naslov, ki je v bistvu 4. verz. Mislim, da tudi vsebina ni primerna za hajku. In tokrat nisem imela namena napisati poezije, ki bi vsaj nekoliko "dišala" po daljnem vzhodu.

Hvala za komentar, upam, da je komu pomagal k boljšemu razumevanju.

Lp, Lea

Zastavica

Lea199

Poslano:
29. 08. 2013 ob 14:48

Pi, vesela sem, da nisi užaljena.:)

Naj ti napišem, da so mi tvoje pesmi všeč (pišem o tistih, ki sem jih prebrala). Dobro pišeš.:)

Ker se bojim, da si moj prvi komentar slabo razumela (res sem se nekoliko slabo izrazila in se ti tu še enkrat opravičujem). 
Torej: Žal mi je za vse dobre pesmi, ki jih avtorji okrasijo v prepričanju, da so tako boljša. To je bilo mišljeno. Motijo me okraski, ki mi kradejo užitek ob branju in ne točke.

Upam, da sem bila tokrat razumljiva :)

Lp, Lea

Zastavica

Lea199

Poslano:
29. 08. 2013 ob 14:54

Morda še, tu imam/o, jaz in nekaj meni podobnih, naše haijge. Gre za japonsko obliko poezije. No, Japonci imajo večinoma slike, mi pa izključno fotke. Tako, da so to foto hajge.

http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/45718/foto_haiga/18#komentarkomentarji

Vse je avtorsko delo, tako fotke, kot hajkuji.:)

Lp, Lea

 

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Lea199
Napisal/a: Lea199

Pesmi

  • 25. 08. 2013 ob 17:09
  • Prebrano 1290 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 654.9
  • Število ocen: 17

Zastavica