Vsakdan

Bruhamo

podobo

čez šupak

avtomatičnega boga

,ki ga je rodila

betonska pizda stroja

,ki nam pije kri

od jutra do zore

in kot pravi mesar

v izložbi prodaja naša

obrabljena srca

ljudožerskemu času

,ki bi

,če bi

le lahko

z ostarelimi topimi čekani

požrl obstoj

Psevdonim

÷

÷

Poslano:
01. 08. 2013 ob 12:59
Spremenjeno:
01. 08. 2013 ob 13:04

kdo je rodil stroj? pesem je zanimiva, čeprav je ošabna
in predrzna - ob tem je verjetno izgubila smisel za (pre)tok, za zaporedje - namiguje na iluzijo in avtomatizem boga, potem, ko je bog že naredil svoje ...

lahko se je k... s polnimi jajci - vprašanje je kdo in zakaj jih je napolnil :)

pesem zastane v trenutku, ko bi misel želela prestopiti v resnejše duhovne sfere - a ostane tu, na zemlji, kjer pesem sleče svojo zrcalno obleko in govori kot človek.

Poezija nas včasih prestavi ... včasih vkoplje - ta pesem je območje živega blata, popolnoma zemeljsko (glavo dol in jej in hodi do konca, kjer te čaka smrt in hladen grob prostor) ozračje. pesem za človečnjake, katerim prej kot krila požene plavalna kožica - torej za vse iz skupine homo sapiens.

če se zbudim ob 18h je še vedno zajtrk moj prvi obrok. Do betona, ki rojeva je še daleč ... ;)

Lastnosti, ki jih na konc u "pesem" pripiše času je absolutna pretirana personalizacija - sonce, jutro, življenje, čas deluje drugače: razvojno (število vrst se na planetu povečuje, kljub vsemu) in ne proti... sicer - kako bi prišli do nas. čas sam po sebi je enak ujetnik, kot vsi mi.

življenje je življenje. človek je človeka

lp,

Jure

Zastavica

Psevdonim

Poslano:
01. 08. 2013 ob 14:13

"ošabna in predrzna" počutim se počaščenega :D

Pesem je ironična saj bog in čas sta človeška konstrukta ki nas vlečeta dol.

"glavo dol in jej in hodi do konca, kjer te čaka smrt in hladen grob prostor" v tej pesmi sem se zajebaval iz te mentalitete,mi je žal če tega nisi tako dojel

in pesem sploh ni za človečnjake namenjena,ampak za opazovalce zmede,nesmisla in kaosa,ki ne jemljejo življenje preresno in se samo smejijo vsej satiri in ironiji ,ki jo ljudje nezavestno zganjajo.

P.S. čas obstaja če ga priznavaš in zaradi tega si njegov ujetnik

lp

Zastavica

Psevdonim

Poslano:
01. 08. 2013 ob 14:14

aja pa stroj je metafora za našo "definicijo" obstoja

Zastavica

÷

÷

Poslano:
01. 08. 2013 ob 22:30

ja, super:) s tistim je nisem želel omaloževati le nisem našil drugih besed s katerimi bi pičil v center pesmi, kot je ona vame.  fino, torej ... morda sem se malo preveč nagnil na samo eno stran, sicer sem začutil "namen" pesmi, ki nas želi premakniti naprej ...

- ravno to kar si omenil - glede zajebavanja - razumem, da človeka prime tako, tudi mene večkrat, a se takrat ustavim, ker ugotavljam, da gre za preveč osebnostno obremenjen vidik na življenje ... zato se teh not (ironije, zajebancije, sarkazem in podobne čustveno obarvane dispozicije zaznavanja, kaj šele prepoznavanja) raje izognem in bog je vse lažji , v moji glavi ;)

lp, ne znam komentirat, pesem ima ostro noto in sporočilo, tudi jezik kaže na to da ls (vsaj v tem okviru) ve kaj govori.

torej lp,

Jure

 

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Psevdonim
Napisal/a: Psevdonim

Pesmi

  • 01. 08. 2013 ob 10:57
  • Prebrano 696 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 144.28
  • Število ocen: 5

Zastavica