Ganja man story, zweiter tiel

Jaz sem zdrav človek ... Srečen človek. Privlačen človek sem jaz. Mislim, da je z mojimi jetri vse v najlepšem redu. Na splošno nimam nobenih problemov s svojimi notranjimi ali zunanjimi organi. Ne, v resnici se nimam kaj pritoževati nad svojim telesnim zdravjem. Toda jutri bom dopolnil 36 let. Videl sem že lepšo polovico tridesetih in zdaj, na pragu srednjih let, se bojim, da si že pišem svoj veliki testament, nekakšen rekvijem.

Vse se je začelo z nedolžnim sprehodom v gozd pred tremi tedni. Pravzaprav niti ni bil tako nedolžen sprehod; s prijateljem iz šolskih let sva se dobila, da bi presadila nekaj sadik konoplje, ki jih je gojil doma v lončkih in so bile že tako velike, da se jih ni več upal puščati na vrtu, saj bi lahko sosedje kaj posumili. Na vrt pa jih je postavljal, vsak dan, če se je le dalo, zaradi sonca, ki ga te rastline tako zelo potrebujejo. V njegovem stanovanju je namreč vladal večni mrak, ki mi ni niti malo ugajal in v katerem sem jaz videl poglavitni vzrok za vse nesreče, ki so ga doletele v zadnjih letih. Prijatelj je bil velik sanjač, umetnik in kot tak strašnsko nepraktičen in naiven človek. Nikakor ni znal obdržati še tisto malo denarja, ki mu je kdaj pa kdaj padel v žep in njegov položaj v družbi je bil skoraj enak beraču. Nekoč, ko sva ga pila pri njemu doma, sem mu, v svoji prešerni pijanosti, to celo povedal v obraz, da me v teh svojih revnih vojaških cotah čedalje bolj spominja na tiste klošarje, ki stojijo v Ljubljani na vogalih in prodajajo Kralje ulice. Za trenutek se je delal užaljenega, potem pa sva se oba pošteno zasmejala, s tem, da je bil on že resno pijan, jaz pa samo okajen, kajti jaz ga praktično ne pijem, jaz sem namreč zdrav, srečen in privlačen človek in če se že družim s pijanci se iz usmiljenja in dobrote, to je vse.

Matej Krevs

Svit

Poslano:
26. 07. 2013 ob 16:29
Spremenjeno:
26. 07. 2013 ob 19:38

Tole mi je sicer prav v redu, obešenjaško, a prikrito modro, ne vem koliko bo urednicam kar se zvrsti tiče,
čestitke.

Zastavica

modricvet

Poslano:
26. 07. 2013 ob 16:46

Matej, meni se to bere kot čista proza - kratka zgodbica s humorjem.

LP, mcv

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
26. 07. 2013 ob 17:06
Spremenjeno:
26. 07. 2013 ob 22:41

tako je, to je prozni vložek, zato je bila zgodbica uredniško pregledana brez ocene.

  LP, Lidija

Zastavica

Korponai Ivan

Poslano:
27. 07. 2013 ob 07:52

pozdravljen, rad bi vedel kaj je to "zweiter tiel" lp Ivan

Zastavica

Matej Krevs

Poslano:
27. 07. 2013 ob 09:17

v nemščini to pomeni drugi del

Zastavica

Korponai Ivan

Poslano:
27. 07. 2013 ob 09:30

pozdravljen - če to pomeni del se piše sa TEIL, lp Ivan

Zastavica

srecok

Poslano:
28. 07. 2013 ob 09:43

men pa je zelo pesniško. 

Jaz sem zdrav človek ...

Srečen človek. Privlačen človek sem jaz.

Mislim, da je z mojimi jetri vse v najlepšem redu.

Na splošno nimam nobenih problemov

s svojimi notranjimi ali zunanjimi organi.

Ne,

v resnici se nimam kaj pritoževati

nad svojim telesnim zdravjem.

Toda jutri bom dopolnil 36 let.

Videl sem že lepšo polovico tridesetih in zdaj,

na pragu srednjih let,

se bojim,

da si že pišem svoj veliki testament,

nekakšen

rekvijem.

(in tak dalje v tem smislu, forma? pogled ali vsebina, pesem ali proza, namen, namensko, namenjeno. PS:  Kje so tiste stezice? )

 

Vse se je začelo z nedolžnim sprehodom v gozd pred tremi tedni. Pravzaprav niti ni bil tako nedolžen sprehod; s prijateljem iz šolskih let sva se dobila, da bi presadila nekaj sadik konoplje, ki jih je gojil doma v lončkih in so bile že tako velike, da se jih ni več upal puščati na vrtu, saj bi lahko sosedje kaj posumili. Na vrt pa jih je postavljal, vsak dan, če se je le dalo, zaradi sonca, ki ga te rastline tako zelo potrebujejo. V njegovem stanovanju je namreč vladal večni mrak, ki mi ni niti malo ugajal in v katerem sem jaz videl poglavitni vzrok za vse nesreče, ki so ga doletele v zadnjih letih. Prijatelj je bil velik sanjač, umetnik in kot tak strašnsko nepraktičen in naiven človek. Nikakor ni znal obdržati še tisto malo denarja, ki mu je kdaj pa kdaj padel v žep in njegov položaj v družbi je bil skoraj enak beraču. Nekoč, ko sva ga pila pri njemu doma, sem mu, v svoji prešerni pijanosti, to celo povedal v obraz, da me v teh svojih revnih vojaških cotah čedalje bolj spominja na tiste klošarje, ki stojijo v Ljubljani na vogalih in prodajajo Kralje ulice. Za trenutek se je delal užaljenega, potem pa sva se oba pošteno zasmejala, s tem, da je bil on že resno pijan, jaz pa samo okajen, kajti jaz ga praktično ne pijem, jaz sem namreč zdrav, srečen in privlačen človek in če se že družim s pijanci se iz usmiljenja in dobrote,

to je vse.

matej_krevs

 

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Matej Krevs
Napisal/a: Matej Krevs

Pesmi

  • 26. 07. 2013 ob 16:18
  • Prebrano 747 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 35.1
  • Število ocen: 1

Zastavica