LABIRINT

 

Sence zbledelega spomina.

 

Loputanje vrat. 

Škrtanje čevljev v gramozu. 

Skovikanje sove. 

Klokotanje cevi. 

Hiša v tišini,

tišina v hiši.

 

Temne roke noči.

 Bleda luna spi.

Utripa v labirintu domišljije.

Sanja poti doživetega,

barve topline, 

dotik bolečine,

 sprejetje danega.

 

Umiritev.

 

Lebdenje.

 

Potopitev. 

 

Osvoboditev.

ŽIva

Andrejka

Poslano:
03. 01. 2013 ob 18:00

Pozdravljen na tej pesniški strani. Dve dobri pesmi si objavil. V labirintu , če ga spoznamo, se nekako očistimo zadrg iz preteklosti, kajne? 

Lep dan še naprej

A

Zastavica

Lucija Lotus Mlinarič

Poslano:
03. 01. 2013 ob 18:36

Živa, pozdravljena in dobrodošla med pesem.sijevci!

Vidi se, da je tvoja pesem sestavljena premišljeno, da v njej ni nekih klišejskih pretiravanj, "izlivanj srca" ali česa podobnega. Zelo učinkovito si nanizala podobe v prvi kitici, vendar je pri takih nizanjih nujna pazljivost (ne sme biti preveč težko povezljivih podob, ne sme dajati vtisa, da je vse skupaj mehansko ipd.). V drugi kitici si tako med nizanjem podob žal zašla tudi v nekatere klišejske ali pa man jasne podobe (take stvari pa pesem zadržujejo, kar pomeni, da je težje berljiva), primer tega sta, tako za primer: bleda luna spi, dotik bolečine.

Kar me je še zmotilo, je, nekakšno asonančno ujemanje ob koncih druge kitice, ki ga prej ni bilo zaznati. Včasih se zgodijo take stvari povsem spontano in niti ne motijo, tukaj pa nekako podirajo zgradbo pesmi (topline in bolečine; noči in spi), kar je škoda, saj je zasnova dobra (sploh v navezavi z naslovom).

Še zadnja stvar, na katero bi opozorila, preden povem še nekaj drugih besed, je zaključek pesmi. Pojmi, ki si jih ti izbrala, nosijo s sabo neko težo. Vsak zase so izredno močne besede, take, ki potrebujejo svoj čas, da izzvenijo, da se povejo in dojamejo. Ravno zaradi tega tako močno pomensko nabit zaključek pesem duši! Ker ta pesem nima časa za vsako besedo posebej (potem bi pač morala biti ogromna pavza med vsako besedo). Zato predlagam, da jih ali malo obdaš z drugimi besedami in jim tako pustiš več časa ali pa preprosto izbereš samo eno, morda dve za svoj zaključek.

Ta (nekoliko ostra) kritika je za nama. Pridajam torej pozitivne besede: kot je že omenjeno, je zametek/ideja/izhodišče super, sploh v povezavi z naslovom se da iz tega še ogromno narediti. Vsako pesem je treba piliti in ko boš spilila to (če jo boš), boš pred sabo imela dober izdelek. Moraš pa se zavedati, kot se moramo pravzaprav vsi pisoči, da nikoli nobena pesem ni kpnčana. Tako da pogumno naprej s pisanjem in objavljanjem in še enkrat dobrodošla med nami!

Lp,

Lucija

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

ŽIva
Napisal/a: ŽIva

Pesmi

  • 03. 01. 2013 ob 17:22
  • Prebrano 744 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 198.9
  • Število ocen: 5

Zastavica