triangel

Vsebina objave odstranjena na zahtevo avtorja.

÷

okto

Poslano:
04. 09. 2012 ob 21:31

Jure, yes

samo me pa utrudi, ko moram skakati čez ovire tvojih oklepajev ,,, in to več krogov ... če bi dal kakšnega manj, pesmi ne bi škodilo (:  :)

Lp, okto

Zastavica

÷

÷

Poslano:
04. 09. 2012 ob 21:43

jah - poezija je težko delo ... :)) malo heca

ne vem ... zdaj gledam in študiram. ne bi rad menjal besed in vrstnega reda - v tej kompoziciji jih vidim na pravih mestih. res je malo nerodno, pesmi mogoče nebi škodilo - ampak saj jaz ne pišem pesmi ... :)

hvala Okto za komentar,

če imaš predlog, bi ga bil vesel.

lp

 

 

Zastavica

okto

Poslano:
04. 09. 2012 ob 22:12

ne, ne, ... besed in vrstnega reda sploh ne menjaj.

mislil sem na

(dotikanja)

... in

zineš

(greva) biljard

pri teh dveh besedah sem mislil na odvečne oklepaje.

no, samo razmišljam ...

Lp

 

Zastavica

÷

÷

Poslano:
04. 09. 2012 ob 22:17

ja!

hvala okto

:)

Zastavica

Y

Y

Poslano:
05. 09. 2012 ob 18:48
Spremenjeno:
08. 09. 2012 ob 09:32

Jure, ne jezi se :))

Napisal ti bom, kaj me pri pesmi bega, morda je to tvoj stil, morda ne razumem, morda pa bi se dalo tudi drugače postaviti - ne vem. Zato bom napisal, kaj bi jaz (pre)oblikoval - da bi jaz lažje bral :) To seveda nič ne pomeni, govorim samo zase:

 

iz drevesa si

spremenjena  vate

 

 

tukaj se mi zdi nekoliko prevelika poraba besed, ki bi morda rade povedale več kot piše 

iz drevesa si  je čisto dovolj, ali pa vzela si se iz drevesa, ali kaj..

 

 

zdi se kot da

se še vedno  igrava

isto igrico

(pod isto mizo)

 

tule je nastavek za drugo osebo, skupno zgodovino, ki pa prehaja morda zaradi mize v uganko - mene tule zaintrigira ta vpogled v otroštvo (res?) - pa miza ni določena kot 'tista miza' torej je pomembna predvsem v smislu fiksacije časa - nikamor nisva prišla izpod te mize

 

 

dotikanja

 

vpeljava intime in morda erotike? vsekakor zanimivo

 

 

točno  ko razmišljam

(človek ne jezi se)

v kocki je sreča

 

tri plasti, ki so nakazane s tremi vrstami pisave, me zaklenejo v razmišljanje o globinah, kar je v redu, le da ne najdem dna. Kdo zdaj razmišlja o ležernosti oziroma optimizem je sugestija ali doživetje? V kocki je sreča je neke vrste izjava, ki spet sili v razmišljanje in v povezavo s konkretno situacijo igre pod mizo, vendar pa je prekratka, da bi dala nek kontekst.

 

 zineš

greva biljard

 

Tu je vsaj zame preobrat, ko pesem (končno?) vstane izpod mize. In pusti nedokončane misli o sreči, optimizmu in intimi. Tukaj bi bilo vredno razmisliti o prejšnjih treh vrsticah in njihovem vplivu.

 

 vzamem kredo

 in razbijam ...

 

Kot starega biljard mačka me seveda vznemiri misel na razbijanje trikotnika na lepo počesani zeleni mizi, oblaček ki se pokadi z vrha palice ob dobro sproženem udarcu. Vendar ali za pesem koristi jemanje krede? Je to nek simbol ali ambientalna glasba?

 

nekaj gre not

nekaj čez

 

... na mizi ostaneta črna in bela

 

Zaključna misel je nekoliko enigmatična, ker se dotika stereotipa črno-belega sveta, in pa seveda tehnike biljarda (črna in bela kot najpomembnejši krogli). To je v redu, vendar nastavki iz pesmi ne zafunkcinirajo, se ne povežejo z zaključkom. Igra gre dalje ali se tu ustavi? Je to vpliv kocke, dotikanja ali sreče? 

 

Vzemi kot zapis mojega razmišljanja ob branju pesmi. Ponavadi se ne poglobim toliko in si ne vzamem dovolj časa za pesem, kar je seveda moj problem in nikakor nisem ponosen na to, a vendar ta tempo.. V glavnem izredno zanimivi nastavki in zorni koti, a bi se dalo veliko delati na temo 'pomoči bralcem pri branju' :))

 

Tako, zdaj pa si mi dolžen pivo, in eno konkretno kritiko ene moje pesmi - rokavica je vržena :)))))

 

Zastavica

÷

÷

Poslano:
05. 09. 2012 ob 19:43
Spremenjeno:
05. 09. 2012 ob 19:54

Wuaw,

res sem ti dolžan  najmanj pivo :)

moram reči HVALA, brez besed sem skoraj ... tako dobre "analize" še ne (in ne vem, če ti bom uspel enakovredno vrniti to dejanje ...)

vzeti si moram nekaj časa, da grem skozi.

 

iz drevesa si

 spremenjena vate

 

tule je res obilo besed, ki morda želijo povedati manj kot "porabijo" - iskal sem jih kot: iz drevesa si (drži dvojnost - iz njega prišla, - iz njega narejena) tu naj bi stopila v efekt zveza   spremenjena vate. S tem sem želel nakazati nemoč izmikanja in prikrivanja ... ne vem

 

zdi se kot da

se še vedno  igrava

isto igrico

(pod isto mizo)

 

tu, to izmikanje nakažem s tem, da se samo zdi. To je res... Ne samo otroštvo - zato  ista miza. (Ni še/več tiste mize.) (Miza med življenjem in mano je vedno ista)

 

 

dotikanja

 

;)

 

točno  ko razmišljam

(človek ne jezi se)

v kocki je sreča

 

tukaj bom povedal le to kar sem sledil, brez ozira na tvoj komentar ;) Točno - ko razmišljam, torej, ravno takrat in (natančno) V glavi se mi ponudi, človek ne jezi se, kot polje, igra, ki ponuja, da kocka odloča o usodi zbitih možicljev ... hkrati vrstni red namiguje na; ne jezi se človek, če razmišljam (točno) in izberem kocko, vanjo srečo položim ... v tej igri ti drugega ne preostane. Hkrati te kocka brani pred vsako morebitno krivdo ...

 

zineš

greva biljard

 

akcija - reakcija (hkrati me vprašaš če greva ... in v istem hipu je že odločeno - greva) Hkrati je biljard zanimiv zasuk - iz kocke v krogle ... (kako naj zdaj ...) moja sreča je (že) v kocki ...

 

vzamem kredo

 in razbijam ...

 

najdem kocko ... privoščim si zaupanje ... bum

 

nekaj gre not

nekaj čez

 

... na mizi ostaneta črna in bela

 

glede na zasuke, ki sem jih moral premagati, če sem želel sprejeti "igro", imam precej sreče, da se zgodi kar se. vedno je tako. nekaj gre not, nekaj gre čez na koncu ...  tudi to je le pesem napasana s črno ...

 

 

Ufff

takole. Zmatral si me, upam, da se je splačalo ...

lp

 

Jst bom kr gajbo v avto naložu, pa ob prvi priliki, ko se vidiva ... Boš videl, toplo pivo ni problem, jaz sem ga pil celo poletje :))

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastavica

Y

Y

Poslano:
05. 09. 2012 ob 20:13
Spremenjeno:
05. 09. 2012 ob 20:39

Pesem je morda platno

na katerega projicira

bralec

svoja pričakovanja

in svoje občutke

in videnja

znanje

in na tem platnu zagleda

sliko svoje dnevne sobe

in če pogleda od daleč

tam v gugalnem stolu silhueto

pesnika

 

 

Ko mi ponudiš kontekst, lahko na pesem obudim simetrije in miselne vzorce ki sledijo tvojim potezam. Biljard krogle kot geometrijska oblika neskončnih možnosti, in igra sama šele v rokah spretnega igralca postane igra spretnosti in znanja in ne nek človek ne jezi se s kocko 6 diskretnih stanj. Branje poezije je nekako kot biljard in ne ruleta, ki tudi uporabi kroglico za svojo nepredvidljivo magijo, ki pa je v resnici suhoparna statistika verjetnosti. Lahko sledim tvoji razlagi, ko pa berem pesem, skačem kot kroglica na ruleti. Daj mi v roke palico in postavi trikotnik, pa se greva!

;))

 

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

÷
Napisal/a: ÷

Pesmi

  • 04. 09. 2012 ob 18:26
  • Prebrano 829 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 451.77
  • Število ocen: 11

Zastavica