piki

poglej se v zrcalu piki. kar boš videl ti bo všeč. pokrij se z nasmeškom. kot školjka se pokrij. imej se bolj rad in si redno privošči zajtrk. odgovori si na vsa vprašanja. ni težko, ker odgovori na vsa vprašanja so v nas. pa ja. tvoja  modrost je neskončna kot modrina neba, to je vendar jasno. odgovori na vsa vprašanja brstijo iz korenin tvojih motoričnih živcev. enostavno. vse je stvar naboja. vse je elektrika, polarizacija-depolarizacija. razen smrti. piki. veš. ko je smrt ni napetosti. napetost je življenje. kako odleže če cepetaš. včasih tudi če z glavo tolčeš ob zid. drugi dan boli.  in režiš se podobi v zrcalu. saj to ni res. saj to nisi ti. eno vprašanje, na katerega ti draga mama ni znala odgovoriti: je hitlerjeva mati imela rada svojega sina? kljub temu, da je imel hecne brčice. kljub butasti frizuri, ki so jo hiteli posnemati milijoni pikijev. je sploh vedela za njegov krvoločni neusmiljeni hobi. hoj konjiček, žrebiček v galop, čez drn neustavljivo!
spomniš se prizora iz enega starega dokumentarca. v obledelih barvah vidiš kako visoko v gorah boža psa. ima rad živali. eva se nastavlja žarkom visokogorskega sonca. takrat nihče ni govoril o nevarnostih kožnega raka. ozonska luknja je bila le nočna mora norih znanstvenikov. eva je porjavela. četica rjavosrajčnikov se je hahljala ponesrečenim šalam svojega idola. razvoj kožnega raka je preprečila kapsula ciankalija. bilo pa je nekoliko drugače. iz njihovih široko odprtih ust ni nihče po smrti pulil zlatih zob. in njihova odurna trupla so ostala oblečena v odvratne uniforme. odgovori na vsa vprašanja so še vedno lebdeli v zraku. piki! poglej se v zrcalu! piki, bi ti pristajale brčice, bi si počesal lase na prečko? čas se je ponovno ustavil. pri absolutni ničli, piki.

brezno

Ana Porenta

urednica

Poslano:
01. 05. 2012 ob 09:01
Spremenjeno:
01. 05. 2012 ob 09:09

Piki 2, in iščem Piki 1. Vendar nenadoma 2.0 razpade na dva dela. Se mi zdi, da se tam, ko praviš "spomnim se prizora iz enega starega dokumentarca", zadeva prelomi. Najprej je p. s. drugoosebni, pisec kot neko ogledalo, ki mu ni treba vojažersko stikati za p. s., ker se sam prikaže predenj. Potem pa ta preskok v prvoosebno kožo (celo množinsko - vidimo, kako ...) s slikami iz filma in modna opozorila pred smrtjo in resnične usmrtitve ... Morda bi se dalo sicer nekako ta zdrs polikati. Ali pa je to snov za dva pikija (ali pa dva odstavka). Kaj praviš?

Zastavica

brezno

Poslano:
01. 05. 2012 ob 10:34

Zdravo Ana, hvala, da si se tako poglobila.

Takole piki 01(osnutek) sem odplaknil. Odstranil sem tudi številko verzijo, da se ne bo še kdo mučil z iskanjem. P.s.-ju pa sem primazal eno zaušnico, da se je spet poenotil. Se mi zdi učinkovito takole skupaj, ne bi je lomil na dvoje, kaj vem.

Lp, b.

 

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
01. 05. 2012 ob 16:22

Ja, zdaj pa je. Fajn si to rešil.

Lp, Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

brezno
Napisal/a: brezno

Pesmi

  • 30. 04. 2012 ob 21:16
  • Prebrano 1089 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 503.4
  • Število ocen: 12

Zastavica